Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πατρέων

Η ιδιαίτερη μεσογειακή χροιά της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», το χαρακτηριστικό ενορχηστρωτικό ύφος της Βάσως Δημητρίου, η εναλλακτική τραγουδιστική προσέγγιση της Αγγελικής Τουμπανάκη και το έντεχνο στίγμα των ερμηνευτών Θοδωρή Νικολάου και Υακίνθης Λάγιου δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχητικό αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο παρουσιάζουν το Σάββατο 23 Ιούνη στις 9.30 μ.μ., στο Ρωμαϊκό Ωδείο, μέσα από την παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης - αγκαλιάζοντας το σύμπαν».

Σαράντα μουσικοί επί σκηνής, μια ορχήστρα από πρώτα και δεύτερα μαντολίνα, μαντόλες, κλασικές κιθάρες και κοντραμπάσο συνομιλούν μουσικά με την ηλεκτρονική μουσική, τους αυτοσχεδιασμούς τρομπέτας, τους βοκαλισμούς, με την πολυφωνία και την πολυρυθμία. Ορχηστρικά, μελοποιημένη ποίηση και διαχρονικές μελωδίες, παγκοσμίως γνώριμες, στοιχειοθετούν το πρόγραμμα της παράστασης.

Συμπράττουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα, Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα και Χάρης Πεγιάζης στο κοντραμπάσο.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και προετοιμασία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων επιμελείται η Βάγια Ζεππάτου, ενώ τη συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος και διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ