Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω η μεγαλοεργοδοσία από τα συνδικάτα!

Την αποπομπή του γνωστού «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ», απαιτεί το ΠΑΜΕ

Να αποπεμφθεί από τη ΓΣΕΕ και όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχει ο γνωστός «συνδικαλιστής» Δ. Καραγεωργόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαιτεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως το γεγονός ότι έχει αυτές τις ιδιότητες ενώ «είναι και ο ίδιος εργοδότης αποτελεί αίσχος για το εργατικό κίνημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο αποκαλύπτουν όσα για χρόνια καταγγέλλουμε για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδίων.

Τελευταία αυτός ο ρόλος φαίνεται ότι περνά σε άλλο επίπεδο, αφού δεν είναι απλά ότι με τις επιλογές τους υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά είναι και οι ίδιοι εργοδότες!

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, ο γνωστός "συνδικαλιστής" Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία "ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", που σύμφωνα με τους σκοπούς της:

  • Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιγνίων
  • Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα
  • Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έγινε εργοδότης για να προστατεύσει τους εργαζόμενους!

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος "συνδικαλιστής" δεν έχει καμιά σχέση με τα Συνδικάτα αποδεικνύεται από τη στάση του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και πρόσφατα, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στο όργιο νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στους εκβιασμούς και τραμπουκισμούς, παίρνοντας όμως αποφασιστική απάντηση από τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης.

Ομως οι ευθύνες της διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες. Το ότι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ είναι και ο ίδιος εργοδότης αποτελεί αίσχος για το εργατικό κίνημα. Ανοίγουν έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο! Μαζί με τις "ενώσεις προσώπων", την τρομοκρατία, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τώρα και οι πρόεδροι των ΑΕ θα συμμετέχουν και θα εκλέγονται στα συνδικάτα; Να αποπεμφθεί τώρα, τόσο από τη ΓΣΕΕ όσο και από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όπου συμμετέχει.

Εξάλλου, μπορεί να εκλεγεί στις ενώσεις των εργοδοτών, εκπροσωπώντας αυτούς που υπηρετεί με τόση επιτυχία εδώ και χρόνια. Τα συνδικάτα είναι των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που τον διατηρούν σε θέσεις ευθύνης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει έκτακτα με αυτό το θέμα».

Αιτήματα για αποπομπή σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το αίτημα για την αποπομπή του Δ. Καραγεωργόπουλου, από τη ΓΣΕΕ και από όσα συνδικαλιστικά όργανα συμμετέχει, κατέθεσε χτες η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στη ΓΣΕΕ, απευθυνόμενη στους Γ. Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκη, γγ της ΓΣΕΕ, και στα μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, ζητώντας να συνεδριάσει έκτακτα με αυτό το θέμα.

Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), στην οποία ο συγκεκριμένος «συνδικαλιστής» έχει την ιδιότητα του προέδρου. «Δεν μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί το ΔΣ της ΟΙΥΕ να συνεδριάσει έκτακτα με θέμα την αποπομπή του.

Απαντώντας μάλιστα στους ισχυρισμούς του Δ. Καραγεωργόπουλου, τους οποίους μάλιστα επανέλαβε προκλητικά χτες με δελτίο από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ ΟΙΥΕ σημειώνει:

«Ο ίδιος αναφέρει ότι η εταιρεία έχει χαρακτήρα αυτοδιαχείρισης και ότι συστάθηκε προκειμένου να προστατεύσει τάχα τους εργαζόμενους από την ανεργία και τις καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα!

Η συγκεκριμένη επιχείρηση καταγράφεται στα στοιχεία της ΕΕΕΠ αλλά και σε διαδικτυακούς επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους αυτοαναφέρεται ως "έμπειρη στα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, όχι μόνο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών αλλά και στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, προσεγγίζοντας κάθε έργο από μια διαφορετική οπτική γωνία, που βλέπει τον ανθρώπινο παράγοντα ως επένδυση και όχι ως υλικό μίας χρήσης". Ακόμα, αναγράφεται πως "φιλοδοξεί ν' αποτελέσει την εγχώρια λύση στο κλίμα παγκοσμιοποίησης, επέκτασης και αυξημένου ανταγωνισμού που επικρατεί στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών"... Είναι επιχείρηση που από το 2014 αναζητούσε εργαζόμενους και στελέχη ειδικοτήτων, με πλήθος αγγελιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ