Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Σε εξέλιξη το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται σε όλη τη χώρα κινητοποιήσεις που οργανώνονται από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγροτικού 10ήμερου αγωνιστικής δράσης που αποφασίστηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συγκεκριμένα, για σήμερα και τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

  • Στη Μεσσηνία: Σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 π.μ., κινητοποίηση στο δημαρχείο στην Πύλο. Στις 25/6, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στα Δικαστήρια Καλαμάτας. Στις 4/7, στις 9.30 π.μ., συμμετοχή στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη (σταθμός ΟΣΕ).
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας στο Ναύπλιο και στις 27/6, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στην Εφορία Αργους. Καλεί επίσης στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της ΟΑΣΠΠ.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας οργανώνει διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία στις 27/6, ενάντια στις υψηλές χρεώσεις ρεύματος και στις απειλές διακοπών σε αγροτικές παροχές λόγω χρεών. Στις 4/7 θα γίνει κινητοποίηση στην Περιφέρεια, όπου μαζί με το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων θα τεθούν ζητήματα όπως η αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα ύδρευσης, η δακοκτονία κ.ά.
  • Στη Θεσσαλία, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της περιοχής οργανώνουν πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα, την Πέμπτη 28/6. Στις 11 π.μ., αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ).
  • Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών στις 30/6, ως κορύφωση του 10ήμερου δράσης.
Προετοιμασία κινητοποιήσεων για τις καταστροφές στη Νάουσα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του δήμου Νάουσας, καθώς για ακόμη μία χρονιά οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, μήλα κ.λπ.

Το νέο πλήγμα έρχεται να προστεθεί στο έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένο εισόδημά τους. Ακόμη είναι απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2017, ενώ παράλληλα οι τιμές που πήραν για την αγορά των προϊόντων τους από εμπόρους, μεταποιητές και συνεταιρισμούς ήταν εξευτελιστικές.

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προαναγγέλλει τη διοργάνωση σύσκεψης αγροτών από Ημαθία και Πέλλα το επόμενο διάστημα, για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για τα οξυμένα προβλήματα, στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές κάθε χρόνο στις σοδειές μας, χωρίς την πλήρη κάλυψη από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από όλα τα ζημιογόνα αίτια στην αναμενόμενη παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο, μιας και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και επιπλέον δεν διασφαλίζει την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή μας».

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να διεκδικήσουν: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν άμεσα από τον ΕΛΓΑ εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές. Να αποζημιωθούν για τις βροχοπτώσεις του 2017. Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με την αποζημίωση. Να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ