Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Διακοπή της διαδικασίας

Διακόπηκε για αύριο Παρασκευή η εκδίκαση των υποθέσεων της λεγόμενης «Αντικρατικής Πάλης» στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, με κατηγορούμενο τον Αβραάμ Λεσπέρογλου. Η διακοπή της δίκης κρίθηκε αναγκαία χτες, καθώς λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας Αικατερίνη Πιστόλη δήλωσε ότι δεν αισθανόταν καλά. Το δικαστήριο αποσύρθηκε και αργότερα ο πρόεδρος Βασ. Μπάσης ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας στην εισαγγελέα, η οποία αδυνατούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά της.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας υπεράσπισης, ο Γ. Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Α. Λεσπέρογλου και στην προσωπικότητά του. Αύριο, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις μαρτύρων και να απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Α. Λεσπέρογλου κατηγορείται για «απλή συνέργεια στη δολοφονία του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου την 1-4-1985 έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, συναυτουργία στη ληστεία της χρηματαποστολής της Τράπεζας Πίστεως έξω από το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" στο Γαλάτσι στις 6-5-1985 και στο φόνο των δύο συνοδών αστυνομικών, απλή συνέργεια στη συμπλοκή στου Γκύζη στις 15-5-1985, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και ο Χρ. Τσουτσουβής, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, διακεκριμένες κλοπές, χρήση πλαστών εγγράφων» κλπ. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Τις αποδίδει σε «πολιτικές σκοπιμότητες της εποχής εκείνης και παρουσίαση αντιτρομοκρατικού έργου», υποστηρίζει δε ότι από το 1984 ζούσε φυγόδικος στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ