Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Προειδοποίησα τους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν νομίζω αυτό το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης (Brexit) το φθινόπωρο, εκτός αν παράλληλα έχουμε σαφήνεια σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ», σημείωσε χτες η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ΜΑΛΙ.-- Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Μάλι και 12 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί Γάλλοι στρατιώτες, τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, σε μια περίοδο που αναζωπυρώνονται διεργασίες με όχημα την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» αλλά και τον «έλεγχο των μεταναστευτικών ροών» στην Αφρική.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 19 άνθρωποι (σιίτες στην πλειοψηφία) σκοτώθηκαν στην πόλης Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, μετά από επίθεση αυτοκτονίας με στόχο μια υπαίθρια αγορά, λίγο μετά την άφιξη του Προέδρου της χώρας Ασράφ Γάνι. Στη συγκεκριμένη επαρχία, το τελευταίο καιρό ενισχύεται η δράση του «Ισλαμικού Κράτους», που συνολικά διευρύνει την παρουσία του σε Κεντρική και Νότια Ασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ