Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
«Παράξενες» ιστορίες

Ο Ζαν Ρενό και η Νάταλι Πόρτμαν στη σκληρή ταινία «Λεόν»
Ο Ζαν Ρενό και η Νάταλι Πόρτμαν στη σκληρή ταινία «Λεόν»
Δύο ταινίες τόσο διαφορετικές, με μοναδικό κοινό σημείο το ότι περιγράφουν τη ζωή παράξενων ανθρώπων, αποκομμένων από το κοινωνικό σύνολο.

«Λεόν», σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν.

Ο Λεόν, επαγγελματίας δολοφόνος, ζει εντελώς απομονωμένος από τους συνανθρώπους του, σ' ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Μια μέρα, σώζει μια 12χρονη γειτόνισσά του, η οικογένεια της οποίας ξεκληρίστηκε από διεφθαρμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο μισάνθρωπος Λεόν θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει τη 12χρονη. Η σχέση τους, μέρα με τη μέρα, ξεφεύγει από την υποχρεωτική συμβίωση και οι δυο τους αρχίζουν να αναπτύσσουν μιαν ιδιαίτερη φιλία. Η μικρή θαυμάζει κατά κάποιον τρόπο τον «προστάτη» της, αφού τώρα η οικογένειά της καθρεφτίζεται στο δικό του πρόσωπο. Από την άλλη, για τον Λεόν, η μικρή του φίλη αποτελεί τη μοναδική του επαφή με τον έξω κόσμο. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται, όταν η μικρή ζητάει να γίνει και εκείνη επαγγελματίας δολοφόνος, με σκοπό την εκδίκηση. Κι αυτό δε θα αργήσει να συμβεί, γιατί οι διώκτες της κάνουν ξανά την εμφάνισή τους... Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ρενό, Γκάρι Ολντμαν, Ντάνι Αϊέλο, Νάταλι Πόρτμαν (MEGA, 22.50).

«Τεντώστε τ' αυτιά σας», σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς.

Το «Τεντώστε τ' αυτιά σας», είναι ο τίτλος του βιογραφικού δράματος, που περιγράφει τη γνωριμία του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τζο Ορτον με τον Κένεθ Χάλιγουελ. Είναι μια αξιόλογη δημιουργία με εξαιρετικές ερμηνείες, που αφορά τη ζωή του Τζο Ορτον, ενός εικονοκλάστη συγγραφέα, ο οποίος καυτηρίασε την υποκριτική αστική ζωή της Βρετανίας, με πανέξυπνα σαρκαστικά έργα και προκάλεσε το κατεστημένο με την τολμηρή ζωή του. Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Ολντμαν, Αλφρεντ Μολίνα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Γουάλας Σόουν (NET, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ