Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ
Πρόωρο «αντίο» από τον Φέντερερ

Θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης του φετινού διεθνούς τουρνουά τένις Γουίμπλεντον έπεσε ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ, νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, οκτώ φορές κάτοχος του εν λόγω τροπαίου και μεγάλο φαβορί και φέτος, ο οποίος ηττήθηκε από τον Νοτιαφρικανό Κέβιν Αντερσον με 3-2 σετ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέντερερ ηττήθηκε παρόλο που προηγήθηκε με 2-0, σε μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στην καριέρα του. Ο Αντερσον, νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε σπουδαία απόδοση και πήρε τη νίκη μετά από αγώνα που διήρκεσε περίπου 4 ώρες. Τα σετ: 2-6, 6-7, 7-5, 6-4, 13-11. Ο αντίπαλος του Αντερσον στα ημιτελικά θα προκύψει από την αναμέτρηση του Αμερικανού Τζον Ισνερ (νο. 9 της παγκόσμιας κατάταξης) και του Καναδού Μίλος Ράονιτς (νο. 13).

Αντίθετα με τον Φέντερερ, το άλλο φαβορί για τον τίτλο και τρεις φορές κάτοχος του τροπαίου, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες νίκησε με 3-1 σετ τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά για 8η φορά στην καριέρα του. Τα σετ: 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ισπανό Ράφα Ναδάλ και τον Αργεντίνο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ