Πέμπτη 12 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 1-2 παρ. (κ.α. 1-1)
Βαλκανικό «εξπρές» για τελικό

Ολοκληρώνοντας στην παράταση μια σπουδαία ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει νωρίς νωρίς, η Κροατία επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στον δεύτερο ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Εκεί, την Κυριακή 15 Ιούνη θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Κροάτες θα δώσουν το «παρών» σε τελικό, έχοντας μέχρι τώρα ως καλύτερη στιγμή την 3η θέση στη διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία. Για την Αγγλία, αντίθετα, η ευκαιρία να φτάσει στον δεύτερο τελικό της - μετά το 1966 όταν και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια - χάθηκε, και πλέον θα διεκδικήσει την 3η θέση στον μικρό τελικό του Σαββάτου κόντρα στο Βέλγιο.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Αγγλους. Μόλις στο 5' ο Τρίπιερ με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η ομάδα του είχε τον έλεγχο μέχρι το 30', όταν και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Κέιν. Στο υπόλοιπο ημιχρόνου η Κροατία ισορρόπησε, απειλώντας με τον Ρέμπιτς (32'), ενώ μετά το 60' πήρε τα «ηνία», εκμεταλλευόμενη και την υποχώρηση των Αγγλων. Ο Πέρισιτς έριξε «προειδοποιητική βολή» χάνοντας ευκαιρία στο 65', και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε για τους Κροάτες. Με την ψυχολογία υπέρ τους οι Βαλκάνιοι κυριάρχησαν πλήρως από κει και πέρα, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες, με πιο σημαντική το δοκάρι του Ρέμπιτς (73'), και με τον Μάντζουκιτς (83').

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος (Στόουνς - Μάντζουκιτς). Στο δεύτερο 15λεπτο, παρά την κούραση, οι Κροάτες έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και στο 109' ήταν εκείνοι που πέτυχαν το γκολ της πρόκρισης στον τελικό, με τον Μάντζουκιτς.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (94' Πρίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (101' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς, Πέρισιτς.

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Αγγλία, η Κροατία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ

Associated Press

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Αγγλία, η Κροατία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Ουόκερ (111' Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον (97' Ντάιερ), Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Αλι, Γιανγκ (92' Ρόουζ), Στέρλινγκ (72' Ράσφορντ), Κέιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ