Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Διόνυσος της πόλης»

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, Πλ. Βικτωρίας), έκθεση έργων του Αλέκου Φασιανού με τίτλο «Ο Διόνυσος της πόλης». Η έκθεση αποσκοπεί στο διαχωρισμό μιας αυθεντικής μορφής τέχνης, τη λιθογραφία, από διάφορα ψευδεπίγραφα και ασήμαντα τυπωμένα χαρτιά που κατακλύζουν τον εικαστικό χώρο.

Ο Αλ. Φασιανός δημιούργησε με τον παραδοσιακό τρόπο, στο εργαστήρι «Περί Τεχνών», μια αυθεντική λιθογραφία. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης για τη δημιουργία των λιθογραφιών, δούλεψε απευθείας πάνω στις πλάκες με παραδοσιακά εργαλεία και υλικά, κραγιόνια, χημική μελάνη, αραβική γόμα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν προκαθορισμένο, αφού ο Αλ. Φασιανός δεν επιδίωξε να αντιγράψει ή να μεταφέρει στις πλάκες ένα προϋπάρχον θέμα ή έργο. Αντίθετα, ξεκίνησε δημιουργώντας πάνω σε μια πλάκα (φύλλο Ψευδαργύρου) το πρώτο χρώμα, το οποίο τύπωσε σε δύο παραλλαγές: κόκκινο και μπλε σε 70 και 50 αντίστοιχα αντίτυπα. Τα δύο αυτά διαφορετικά χρώματα ήταν η αφετηρία για τη δημιουργία των έργων. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν έξι διαφορετικές πλάκες για έξι διαφορετικά χρώματα, τα οποία ήταν άλλα για τα κόκκινα έργα και άλλα για τα μπλε.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι βασικές πλάκες, καθώς και οι δοκιμαστικές εκτυπώσεις. Διάρκεια έκθεσης έως τις 10 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ