Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Περιοδεία σε Αφρική και Μέση Ανατολή

Θα παραβρεθεί και στη Σύνοδο των BRICS, στις 25 - 27 Ιούλη, στη Νότια Αφρική

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμενόταν να φτάσει χτες ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ξεκινώντας πολυήμερη περιοδεία σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 27 Ιούλη ο Σι σχεδιάζεται να βρεθεί σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Σενεγάλη, Ρουάντα, Μαυρίκιο αλλά και Νότια Αφρική. Στη Νότια Αφρική θα βρεθεί και για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική).

Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Κονγκ Σιανιού, αυτή η περιοδεία του Σι αποτελεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της χώρας (το Μάρτη) και συνδέεται με μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια της Κίνας για να ενισχύσει την παρουσία της στις «αναπτυσσόμενες χώρες στο πλαίσιο βαθιών αλλαγών που συντελούνται διεθνώς». Ο Κονγκ πρόσθεσε ότι οι επαφές του Σι θα δώσουν ώθηση στις σχέσεις της Κίνας με τις χώρες της περιοχής, στην ανάπτυξη όλων των υποδομών που συμβάλλουν στην εδραίωση των «Δρόμων του Μεταξιού». Ακόμα, στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, στη σύσφιξη της σχέσης Κίνας - Αφρικής για ένα κοινό μέλλον.

Ειδικά η επίσκεψη του Σι στα ΗΑΕ είναι η πρώτη Κινέζου Προέδρου στη χώρα μετά από 29 χρόνια.

Οσον αφορά τη φετινή Σύνοδο των BRICS θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Ιούλη, με θέμα «Οι BRICS στην Αφρική: Συνεργασία για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και κοινή ευημερία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ