Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Καταγγέλλει την κυβερνητική κοροϊδία γύρω από τον συντελεστή ΦΠΑ

Την αντίθεσή του στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, καταγγέλλοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης που ανέβαλε προσωρινά, μέχρι το τέλος του έτους, την αύξηση του ΦΠΑ συνδέοντας την αναβολή με τις προσφυγικές ροές.

Το Εργατικό Κέντρο χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη σύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ «με τον πόλεμο, τη δυστυχία, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα». Επισημαίνει ότι την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν ΕΕ και κυβερνήσεις, ενώ προειδοποιεί πως οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου για το Μεταναστευτικό δρομολογούν «ακόμη περισσότερες "Μόριες", ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό» και χώρες - «αποθήκες» μεταναστών και προσφύγων.

«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι μια κατάκτηση των νησιωτών μετά από αγώνες», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και διεκδικεί: Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και να ισχύσει για όλα τα νησιά. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών τώρα, καμιά δημιουργία νέου ΚΥΤ, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Καμιά σύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το Μεταναστευτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ