Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα εργοδοσίας - κυβέρνησης η σύμβαση που υπογράφτηκε

Τη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λιτότητας και της υλοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων.

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η εν λόγω ΣΣΕ «δεν παρέχει ούτε ένα ευρώ αύξηση και δεν καλύπτει όλους τους εργαζόμενους (π.χ. μπλοκάκια, μαθητές κ.λπ.)».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ «τονίζει για μια φορά ακόμη ότι ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα κατακτούν οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από καλά οργανωμένους, κλιμακούμενους, ταξικούς αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων που τους πάει ένα βήμα μπροστά και όχι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού που τους οδηγεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο μαζί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα να συνεχίσουν την πάλη τους για: Κατοχύρωση απέναντι στις απολύσεις. Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5ήμερο, διεκδίκηση 7ωρου. Κάλυψη από τη ΣΣΕ όλων των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας. Κάλυψη των μαθητών από τη σύμβαση και παραμονή τους στο Σιδηρόδρομο μετά το τέλος της μαθητείας. Μέτρα για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας των τρένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ