Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο «Οιδίποδας»

© did by graham

Μετά από παραστάσεις στην Πάτρα και στην Αθήνα, η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας«ΟΙΔΙΠΟΥΣ. Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Ελληνες», σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένου Σταύρου Σ. Τσακίρη, περιοδεύει στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας. Αύριο Τετάρτη, στις 9.15 μ.μ. παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από την παράσταση εξιστορείται ένας από τους αρχαιότερους μύθους, αυτός των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές. Ενας μύθος ο οποίος «ξεκινά» από την άφιξη του Κάδμου στη Θήβα, τον γάμο του Λάιου με την Ιοκάστη, τη γέννηση του Οιδίποδα, την πατροκτονία και τη λύση του αινίγματος της Σφίγγας, την τύφλωση, την εξορία, τη σύγκρουση του Ετεοκλή και του Πολυνίκη, την ανυπακοή της Αντιγόνης στην εντολή του Κρέοντα και «καταλήγει» με το τέλος του Οιδίποδα.

Την ομάδα των ερμηνευτών απαρτίζουν σπουδαίοι ηθοποιοί της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Στο ρόλο της Ιοκάστης η Μαρία Κίτσου, Οιδίποδας ο Δημήτρης Λάλος, Κρέων ο Γεράσιμος Γεννατάς, Αντιγόνη η Λένα Δροσάκη, Ετεοκλής ο Γιώργος Παπαπαύλου, Πολυνείκης ο Μάνος Καρατζογιάννης, ενώ σε άλλους ρόλους οι απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Νάνσυ Χριστοπούλου, Ελένη Ανδρικοπούλου, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι. Στο ρόλο του Οιδίποδα στην τελευταία του ηλικία αλλά και του γενάρχη Κάδμου ο Τάκης Χρυσικάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ