Πέμπτη 26 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Συνεχίζονται οι διεκδικήσεις για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, δασκάλων και νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη το απόγευμα της Δευτέρας η συγκέντρωση ενάντια στον αποχαρακτηρισμό των σχολείων του νησιού από δυσπρόσιτα, που οργάνωσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Στη συγκέντρωση παρέστησαν, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Ιθάκης.

Μέσα από τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις δηλώθηκε η αποφασιστικότητα να μπει φραγμός στο κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, στη μείωση της οργανικότητας, στη διεύρυνση της υποστελέχωσης, στο κλείσιμο ή / και τη συγχώνευση τμημάτων, τομέων και σχολείων που θα επιτείνει ο αποχαρακτηρισμός. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, «παράλληλα, ο δήμαρχος Ιθάκης επιβεβαίωσε πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ευρύτερα, αφού, όπως σημείωσε "ενδεχομένως δρομολογούνται μειώσεις για τη μεταφορά των μαθητών λόγω και του αποχαρακτηρισμού, ενώ μειώνονται οι επιχορηγήσεις για το δήμο, που, στο πλαίσιο του "Κλεισθένη", σημαίνει απογείωση της ανταποδοτικότητας". Γενικότερα, ήταν κοινός τόπος πως η ρύθμιση σηματοδοτεί γενικευμένη επίθεση σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, λαϊκά δικαιώματα των νησιωτών, κόντρα στα φληναφήματα περί μέτρων λόγω νησιωτικότητας, όπως το "ισοδύναμο" και σε αντιδιαστολή με το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια».

Φορείς του νησιού έχουν προχωρήσει ήδη σε παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στον αποχαρακτηρισμό δεκαέξι δυσπρόσιτων σχολείων και στη μείωση της μοριοδότησης οκτώ σχολικών μονάδων, αλλά και στην απόρριψη των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διεκδικήσεις και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί συνέχεια στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 28 και 29 Ιούλη. Διεκδικώντας: Να μην περάσει κανένας αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτου σχολείου. Να μη μειωθούν τα μόρια καμίας σχολικής μονάδας. Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών του νομού και τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχιση διεκδικήσεων για τα δυσπρόσιτα σχολεία (2018-07-31 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στον αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων σχολείων (2018-07-24 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν το έδαφος για νέες καταργήσεις τμημάτων στα σχολεία (2018-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ