Σάββατο 28 Ιούλη 2018 - Κυριακή 29 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του πρώην «Athens Ledra» στο ξενοδοχείο

Τη διασφάλιση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας της επιστροφής των εργαζομένων του πρώην «Athens Ledra» στο ξενοδοχείο και στην εργασία τους απαιτεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μετά από δύο χρόνια σκληρού αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση και τον όμιλο Παρασκευαΐδη, είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του πρώην "Athens Ledra" κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Ηδη έχουν κερδίσει μέρος των αποζημιώσεων και διεκδικούν τα υπόλοιπα (...) Ταυτόχρονα συνεχίζουν τον αγώνα για την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Συνδικάτου και του επιχειρησιακού σωματείου, με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, με την αλληλεγγύη όλων των ταξικών σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών της Αθήνας, είχαμε αποσπάσει τη δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Οπως επισημαίνεται, «η αγορά του ξενοδοχείου από την εταιρεία "ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΑΕ" συμφερόντων HINES και η συνεργασία που προέκυψε με τις εταιρείες Δασκαλαντωνάκη και ΗΥΑΤT δρομολογούν το άνοιγμα του ξενοδοχείου το αμέσως επόμενο διάστημα». Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, «έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης, οι εταιρείες HYATT, HINES, Δασκαλαντωνάκη ανακοίνωσαν γραπτώς ότι δέχονται να προσλάβουν ελάχιστους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και μάλιστα χωρίς να αναφέρουν με τι όρους και τι είδους συμβάσεις και πότε ακριβώς».

«Είναι καθαρό πλέον σε όλους τους εργαζόμενους ότι η επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη δουλειά έχει να κάνει με τα συλλογικά συμφέροντα όλων των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και όχι μόνο», τονίζει το Συνδικάτο, καθώς «σε καμία περίπτωση δε θέλουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου την επιστροφή στη δουλειά γιατί αυτό θα αποτελεί μια νίκη όλων των εργαζομένων του κλάδου (...) Ολοι αυτοί θέλουν να απαλλαγούν από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να διατηρήσουν τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα. Δεν θέλουν εργαζόμενους με πείρα από τους ταξικούς αγώνες».

Και καταλήγει: «Η υπόθεση της διασφάλισης του δικαιώματος στη δουλειά είναι υπόθεση όλων. Στέλνουμε μήνυμα προς τη νέα εταιρεία και την κυβέρνηση ότι θα μας βρουν για άλλη μια φορά μπροστά τους. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την οργάνωση θα δώσουμε αγωνιστική συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ