Σάββατο 28 Ιούλη 2018 - Κυριακή 29 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Παρεμβάσεις στήριξης των εργαζομένων της Ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα

Υστερα από παρέμβαση που πραγματοποίησε για δεύτερη φορά την Παρασκευή 27/7 η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και ως αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των ίδιων των εργαζομένων, η εργοδοσία στην επιχείρηση της Ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα κατέβαλε τελικά όλα τα δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους.

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου με τους εργαζόμενους αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30/7 στη 1 μ.μ., όπου θα συζητηθούν μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Για το σκοπό αυτό το ΕΚΠ προκηρύσσει στάση εργασίας (12.30 μ. - 2 μ.μ.), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και των δύο βαρδιών να συμμετάσχουν.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΠ προβάλλει τα εξής αιτήματα για τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση: Καμία καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους στο μέλλον. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Λήψη μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι με τα εμβόλια που ορίζει ο κανονισμός.

Ειδικά σε σχέση με τους εμβολιασμούς, το ΕΚΠ απαιτεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία «να λύσουν το ζήτημα έλλειψης των εμβολίων Ηπατίτιδας Α, Ηπατίτιδας Β και Τετάνου, γιατί λόγω της έλλειψής τους υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σε μια σειρά επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα εμβόλια στους εργαζομένους τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ