Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέοι πνιγμοί μεταναστών στο Αιγαίο

Αλλη μια τραγωδία σημειώθηκε στο Αιγαίο με μετανάστες από την Τουρκία. Εξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία βρέφη, πνίγηκαν την Κυριακή, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 16 μετανάστες, ανατράπηκε στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας στην περιφέρεια του Αδραμιτίου - Αϊβαλί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Anadolu».

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ανοιχτά της οποίας βυθίστηκε η λέμβος, Γκοκάν Γκοργκιουλαρσλάν, 9 άτομα έχουν διασωθεί και ένα αγνοείται. Το φουσκωτό κατευθυνόταν μάλλον προς τη Λέσβο, όπως επεσήμανε το τουρκικό Λιμενικό, ενώ σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι επιβαίνοντες ήταν Τούρκοι πολίτες και δύο εξ αυτών πιστεύεται ότι ήταν διακινητές. Πάντως, αναφέρεται ότι στην λέμβο επέβαιναν άτομα που φέρονται ότι ανήκαν στην οργάνωση του Γκιουλέν, FETO, που κατηγορείται από τον Ερντογάν για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλη 2016.

Από το Γενάρη έως τον Ιούλη φέτος, 54 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ