Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Εξαιρετικό σε εκτέλεση το γκολ του Πρίγιοβιτς

INTIME SPORTS

Εξαιρετικό σε εκτέλεση το γκολ του Πρίγιοβιτς
Ο ΠΑΟΚ, με πειστική εμφάνιση, δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Βασιλεία να ελπίζει σε κάτι περισσότερο και με τη δεύτερη νίκη πέρασε στην επόμενη φάση. Ετσι στρέφει πλέον το βλέμμα του στις αναμετρήσεις με τη Σπαρτάκ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρά το σοκ της απουσίας του Βιερίνια (τραυματίστηκε στο ζέσταμα) μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τρία γκολ έφυγε θριαμβευτής από το St. Jacob Park. Την αρχή έκανε ο Φερνάντο Βαρέλα μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης και παρά την όποια διάθεση των Ελβετών, ο Πρίγιοβιτς τους έκοψε τα όνειρα, σφραγίζοντας την πρόκριση με το 2-0 στο 52'. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το 3-0 από τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάκχοφ 81' ), Λημνιός, Πέλκας (Ουάρντα 84' ), Ελ Καντουρί (Ζαμπά 73΄), Πρίγιοβιτς.

Βασιλεία: Ομλιν, Κουμάρτ, Βιντμέρ, Σούκι, Μπαλάντα, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ (Κάμπο 46΄), Καλούλου, Μπούα, Αγέτι (Φαν Βονσβίνκελ 72 ').

Οι μέρες διεξαγωγής και οι ώρες των αγώνων με τη Σπαρτάκ

Η αρχή θα γίνει στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Τετάρτη 8/8 τους Ρώσους, με το παιχνίδι να ξεκινά στις 20.00. Εξι μέρες αργότερα ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα play off της κορυφαίας διοργάνωσης. Η ρεβάνς στην έδρα της Σπαρτάκ ορίστηκε την Τρίτη 14/8 και η σέντρα θα γίνει στις 8.30 το βράδυ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αν αποκλείσει τη Σπαρτάκ

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Βασιλείας βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο «στροφές» πριν από τον μεγάλο στόχο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ο ΠΑΟΚ και θέλει να «κουνήσει σεντόνι» στην Τούμπα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας αρχικά τη Σπαρτάκ Μόσχας και εν συνεχεία μία ακόμα ομάδα στα πλέι οφ. Η ομάδα αυτή θα γίνει γνωστή πριν από τα δύο ματς με τους Ρώσους καθώς η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε ο ΠΑΟΚ θα μάθει πριν από τα ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του σε περίπτωση πρόκρισης. Τα κουκιά είναι μετρημένα! Ο πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει από τον νικητή είτε του ζευγαριού Μπενφίκα - Φενερμπαχτσέ είτε του Ντιναμό Κιέβου - Σλάβια Πράγας.

Πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι και την περσινή σεζόν η UEFA απέφευγε να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ετσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ουσιαστικά... ορισμός αντιπάλου για τον ΠΑΟΚ ή της Σπαρτάκ με Μπενφίκα ή Φενέρ.

Πάντως, για την ώρα στον Δικέφαλο του Βορρά δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση και είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, μπορεί ακόμα και στην κλήρωση της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ