Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Νέα παρέμβαση για τις απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων

Από την παρέμβαση στο ξενοδοχείο
Από την παρέμβαση στο ξενοδοχείο
Κινητοποίηση στην πύλη του ξενοδοχείου «Sun Connect Marina Beach», του ομίλου Παπακαλιάτη, έκαναν οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, την περασμένη Κυριακή, με αφορμή τις δύο νέες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία.

«Στόχος της εργοδοσίας είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, για να μην σηκώσουν κεφάλι, να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», τονίζει η ΔΑΣ και καταγγέλλει ότι άνθρωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συζήτηση των συνδικαλιστών με τους συναδέλφους τους.

«Η επίθεση της εργοδοσίας εντείνεται στην περίοδο της λεγόμενης "ανάπτυξης" του τουρισμού, των ρεκόρ σε έσοδα και σε αφίξεις, όταν μάλιστα ο όμιλος Παπακαλιάτη συνεχώς επεκτείνεται με νέες ξενοδοχειακές μονάδες και εισπράττει εκατομμύρια ευρώ!», υπογραμμίζει.

Επισημαίνει ακόμα ότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει από ήλιο σε ήλιο, με κομμένα ρεπό και με μισθούς πείνας, ειδικά σε εργαζόμενους μαθητείας, ενώ η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, ως αποτέλεσμα τα εργατικά "ατυχήματα" να είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 7 στις 10 επισκέψεις σε παθολόγο και ορθοπεδικό, στα νοσοκομεία του Δημοσίου, αφορούν περιπτώσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Οσον αφορά τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς, η ΔΑΣ υπογραμμίζει την ευθύνη της κυβέρνησης που εδραιώνει και εμπλουτίζει το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. «Δεν είναι τυχαίο ότι στο "αναπτυξιακό" σχέδιο για την Κρήτη, όλοι οι μεγαλοξενοδόχοι ήταν στην πρώτη γραμμή, χεράκι χεράκι με τα κυβερνητικά στελέχη», σχολιάζει. Ασκεί ακόμα κριτική στην πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου που «έβαλαν τους εργαζόμενους στο "Marina Beach" να δεχτούν μείωση 10%, παρουσιάζοντας τη νέα σύμβαση ως "νίκη", στη λογική του μικρότερου κακού».

«Εμείς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας: Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει η ΔΑΣ και απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα σε κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο, μαθητή, νέο εργαζόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ