Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
«Εξωση» στην Ψυχική Υγεία

Οι συνέπειες από την έλλειψη κρατικών υποδομών για τη στέγαση δομών Υγείας και η εξάρτηση τέτοιων υποδομών από ιδιώτες αποτυπώνονται στην έξωση που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Ρέθυμνο. Στην πόλη όπου πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση πανηγύριζε και έκοβε κορδέλες εγκαινίων για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το οποίο κι αυτό είναι ένα, μοναδικό και κουτσουρεμένο, με μόλις 2 μόνιμους γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Το «όραμα» και την «αναβάθμιση και στήριξη των ψυχιατρικών δομών», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, διαπίστωσαν από πρώτο χέρι οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, που αντίκρισαν δικαστικούς επιμελητές και αστυνομία να εφαρμόζουν δικαστική απόφαση έξωσης από το κτίριο. Ο ιδιοκτήτης θέλει την τουριστική αξιοποίησή του και είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για την απόφασή του εδώ και δύο χρόνια.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας εξυπηρετεί περίπου 4.000 άτομα το χρόνο. Θεραπείες εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκη ψυχολογικής και φαρμακευτικής υποστήριξης διακόπηκαν βίαια, αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια την ανασφάλεια για το πότε και πού θα συνεχίσουν τις θεραπείες τους. Να σημειωθεί ότι οι θεραπείες των ψυχικά ευάλωτων ανθρώπων απαιτούν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια.

Το προσωπικό του Κέντρου κλήθηκε άμεσα να συγκεντρώσει και να μεταφέρει τον εξοπλισμό της υπηρεσίας σε άλλο, «προσωρινό» κτίριο (σε χώρο του ΚΕΦΙΑΠ), ακατάλληλο όσον αφορά την προσβασιμότητα και τους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ