Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Παιχνίδια εντυπώσεων πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους

Τώρα ξιφουλκούν για τα αυθαίρετα, ενώ έχουν ψηφίσει μαζί την προχτεσινή τροπολογία της κυβέρνησης και το νόμο του 2017!

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι

INTIME NEWS

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι
Τα παιχνίδια εντυπωσιασμού ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζονται, την ίδια στιγμή που οι πληγέντες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μετά την καταστροφή. Η κυβέρνηση επιμένει πως λίγο - πολύ έκανε ό,τι μπορούσε στην αντιμετώπιση της καταστροφής στο Μάτι. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1» είπε ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη για την τραγωδία στο Μάτι, που οδήγησε στο θάνατο πολλούς συνανθρώπους μας, δεν έγιναν. Το ότι μπορεί να υπήρξαν λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις ή διαδικασίες δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτό όμως είναι μία υπόθεση η οποία θα αντιμετωπισθεί σε νηφαλιότερη στιγμή».

Σε αυτήν τη λογική εξήγησε ότι «αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, προφανώς και αφορά στην έκφραση της συγνώμης και της λύπης για αυτό το οποίο έγινε. Χωρίς η έλλειψη της συγνώμης και της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, όπως προσδιορίσθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να σημαίνει άφεση των ευθυνών για όλα εκείνα τα λάθη ή τα επιμέρους στοιχεία που οδήγησαν σε αυτήν την καταστροφή».

Εμφανίζοντας, δε, την κυβέρνηση ως πολέμιο συμφερόντων, είπε ότι «οι ρυθμίσεις οι οποίες αποφασίστηκαν όπως και η άμεση υλοποίησή τους, θα συναντήσουν προβλήματα με ιδιωτικά συμφέροντα, με καταστάσεις παρανομίας και αυθαιρεσίας. Πρέπει να γίνει συνείδηση και των πολιτικών δυνάμεων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας ότι το συλλογικό συμφέρον είναι εκείνο που προέχει».

Από τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές
Από τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές
Παραπέρα, η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, όπου πρωτοστατούν οι Ν. Κοτζιάς και Ν. Τόσκας, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας, από την σκοτεινή μεταεμφυλιακή δομή έως σήμερα, με λάθη, παραλείψεις, ωφελιμισμό, με ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμικών οργάνων διαχείρισης του κράτους».

Ζητά, δε, «συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε»...

Τέλος, προσθέτει ότι «ζητήματα όπως αυτά της πολεοδομίας, του σχεδιασμού πόλεων, της προστασίας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και Πολιτισμού, των Μεταφορών και Οικοδομής, τίθονται με επιτακτικότατα στην ημερήσια διάταξη για άμεσες και μεγάλες αλλαγές».

Πάντως, ως διευκόλυνση προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Ν. Τόσκα σε περίπτωση ανασχηματισμού ερμηνεύτηκε χτες το απόσπασμα της ανακοίνωσης που αναφέρει: «Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση. Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει». Αντίστοιχες τοποθετήσεις υπήρξαν και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ.

Κάλπικη αντιπαράθεση

Βραβείο υποκρισίας και κάλπικης αντιπαράθεσης διεκδικεί και η ΝΔ, που ψάχνεται να κοντραριστεί με την κυβέρνηση στα επουσιώδη, έχοντας ψηφίσει μαζί με την κυβέρνηση τα μέτρα κοροϊδία για τους πυρόπληκτους και τα αυθαίρετα, μόλις το βράδυ της Τετάρτης!

Χαρακτηριστικά, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος, Κ. Σκρέκας, σχολιάζοντας την κυβερνητική τροπολογία για επίσπευση κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών, είπε ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης (...) Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με "εξαιρετικά επείγον" αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας. Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων - Αρτέμιδας».

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η ΝΔ «ξέρει να φωνάζει, αλλά όταν έρχεται η ώρα των έργων, των μεταρρυθμίσεων και της αποφασιστικότητας αποδεικνύεται ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι το παλαιού πολιτικού συστήματος. Επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κόμμα της πελατείας, των ρουσφετιών και της αυθαιρεσίας».

Καλεί, εξάλλου, τη ΝΔ να στηρίξει και στην πράξη την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία «και να μην υπονομεύει, σε κάθε βήμα της, την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας», στόχος όπως είναι των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, τους οποίους η κυβέρνηση σπεύδει σε κάθε υπόθεση να αποδείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα από τη ΝΔ.

Το κάλεσμα της κυβέρνησης στη ΝΔ δεν πατάει μόνο στην από κοινού ψήφιση των τροπολογιών το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και στην υπερψήφιση από τη ΝΔ του νόμου που έφερε το 2017 η κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδων αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευσή τους στον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χαρακτηριστική, εξάλλου, της υποκρισίας όλων των αστικών κομμάτων και δυνάμεων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής κατοικίας, είναι και η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδη, που μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ», κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πρόδηλη ανευθυνότητα κι ανεπάρκεια από αυτούς που είχαν την αρμοδιότητα». Οτι «είδαμε υπουργούς, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κι όλους τους υποτιθέμενους υπευθύνους, που αποδείχθηκαν εντελώς ανεύθυνοι, να λένε ότι είχαν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα. Δεν είχαν λάβει κανένα κατάλληλο μέτρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ