Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ

Βρίσκονται απλήρωτοι και στον «αέρα» λόγω διένεξης του Οργανισμού με εργολάβο

Παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τους 478 εργαζόμενους στον καθαρισμό των κτιρίων του, που βρίσκονται απλήρωτοι και χωρίς να γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους, έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Οργανισμού και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Θανάσης Γκώγκος.

Οι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τον ΟΑΕΔ για τις ανάγκες καθαρισμού των κτιρίων του με οχτάμηνες συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης, βρίσκονται απλήρωτοι και στον «αέρα», ως αποτέλεσμα της δικαστικής διένεξης ανάμεσα στον Οργανισμό και εργολαβική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, εργολαβική εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να αποσπάσει δικαστικές αποφάσεις που «παγώνουν» τη διαδικασία των προσλήψεων των εργαζομένων.

Στο φόντο αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να θεωρήσει το χρηματικό ένταλμα πληρωμής των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη, ενώ κινδυνεύουν να επιστρέψουν στην ανεργία πριν ακόμα παρέλθουν οι λιγοστοί μήνες δουλειάς που προέβλεπαν οι συμβάσεις τους.

Με την παρέμβασή του ο Θ. Γκώγκος απαίτησε να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους και να διασφαλισθεί η συνέχεια της δουλειάς τους. Η όποια διένεξη ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και σε εργολάβο «δεν μπορεί να αποτελεί αιτία για να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Σε δελτίο Τύπου σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά, εργαζόμενοι, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι είναι τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζουν προωθώντας απαρέγκλιτα τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, για εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με τρίμηνα, 4μηνα, οκτάμηνα κ.λπ. Εναν δρόμο έχουν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι. Το δρόμο της οργάνωσης, της μαζικοποίησης των συνδικάτων και της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το σύνθημα να είναι μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πληρωθούν τώρα οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ (2018-09-06 00:00:00.0)
Ερώτηση για τους απλήρωτους συμβασιούχους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ (2018-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ