Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η υπογραφή σύμβασης

Να κάνουν υπόθεση αγώνα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Αεροδρόμιο τους εργαζόμενους στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair Handling» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εταιρεία και το επιχειρησιακό σωματείο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνουν ότι από τη μια μεριά υπάρχει αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια - στο αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται «10% πάνω σε σχέση με το 2017 και 75% σε σχέση με το 2014» - και αύξηση στα κέρδη των εταιρειών του κλάδου. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της «ανάπτυξης» αυξημένη εντατικοποίηση, εξαντλητικές βάρδιες, «ευέλικτα» ωράρια και μισθούς πείνας.

Με αφορμή τη σύμβαση, η «Goldair Handling» προσπαθεί να κάνει τους εργαζόμενους «ουρά» στα επιχειρηματικά της σχέδια και ισχυρίζεται ότι πρέπει η ίδια να έχει «θετικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η "Fraport", ώστε να έχει και η επιχειρησιακή σύμβαση καλύτερους όρους. Θέλει οι εργαζόμενοι να ταυτίσουν τις ανάγκες τους με τα κέρδη της εταιρείας», σχολιάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Αναδεικνύουν επίσης τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου, που «αποδέχεται στην πράξη ότι η κερδοφορία της εταιρείας μπορεί να αποτελεί όρο για τις ανάγκες των εργαζομένων», δεν οργανώνει την πάλη των εργαζομένων και την ενημέρωσή τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες αλλά «διαπραγματεύεται σε κλειστά γραφεία και δεν κάνει λόγο για το πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων μας, ακόμη και αν δεν έχουν θετική εξέλιξη οι διαγωνισμοί με τη "Fraport"».

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Ενταξη όλων στην επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Κατάργηση όλων των διαχωρισμών με βάση την ηλικία. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε 8ωρες. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στο αεροδρόμιο. Κατάργηση της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ