Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Πίσω από την υπόθεση Λάντεν κρύβονται πετρέλαια

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, από το Βόλο, όπου βρισκόταν την περασμένη Κυριακή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αν ξεμπλέξουμε με τον Λάντεν όλα θα ησυχάσουν. Εδώ, άλλο πράγμα κρύβει όλη αυτή η υπόθεση Λάντεν: Να κυριαρχήσουν απόλυτα στο χώρο αυτόν της Ασίας για τα πετρέλαια και τους αγωγούς. Και στην Ευρώπη ακόμα πάνε. Προτεκτοράτα όλες οι χώρες και να ασκούν όλη την εξουσία οι Αμερικάνοι. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει ομαλά. Είναι αναγκασμένοι να παίρνουν μέτρα τέτοια τα οποία θα στρέφονται ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα δικαιώματα του λαού. Αυτά τα οποία με ιδρώτα και αίμα τα απέκτησε ο ελληνικός λαός. "Είναι μακριά - λέει η νύχτα; Κλείσε τα μάτια να τη δεις". Κάτι άκουσα, εδώ στο Βόλο, ότι ζητάνε να πάνε εθελοντές στο Αφγανιστάν. Τι δουλιά έχουν; Τι δουλιά έχουμε; Κι εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να σηκώσετε οπωσδήποτε τη διαμαρτυρία σας και το λόγο σας. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από την Ελλάδα».

Στην ακόλουθη ερώτηση δημοσιογράφου «από τη στιγμή, όμως, που η ελληνική κυβέρνηση, κ. Πρόεδρε, λέει πως πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την εκστρατεία των Αμερικανών, τα ΜΜΕ τι μπορούν να κάνουν;», ο Χ. Φλωράκης απάντησε:

«Οταν θα γίνουν εκλογές, να μην την ψηφίσετε. Από τη μια μεριά την υμνείτε καθημερινά και από την άλλη μου λέτε τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι υπέρ των Αμερικάνων ή του ΝΑΤΟ, όλων αυτών, που να μη συνυπέγραψε με τον Α` ή τον Β` τρόπο η κυβέρνηση. Μην κρυβόμαστε, τώρα, πίσω απ' το δάκτυλό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ