Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφυγε απ' τη ζωή ο Τηλέμαχος Γαβριηλίδης

Πέθανε σε ηλικία 60 χρόνων ο σύντροφος Τηλέμαχος Γαβριηλίδης, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ του Κόμματος από το 14ο μέχρι το 16ο Συνέδριο και γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, 25 του Οκτώβρη, το απόγευμα στη γενέτειρά του στον Τέρπυλο Κιλκίς.

Παιδί κομμουνιστών (ο πατέρας του σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο) μετανάστευσε το 1965 στη Γερμανία όπου έγινε μέλος του ΚΚΕ, ενώ συμμετείχε δραστήρια στο γερμανικό Συνδικάτο Μετάλλου (IGM).

Ο σύντροφος Γαβριηλίδης στάθηκε με πίστη και αφοσίωση στις γραμμές του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε το Κόμμα και την ιδεολογία του σε όλη την κομματική του ζωή και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Στην ΚΟ Γερμανίας όπου έδρασε και τα 33 χρόνια που ήταν μέλος του ΚΚΕ, έκανε έντονη την παρουσία του.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια τού σ. Τηλέμαχου Γαβριηλίδη, καθώς και στους συντρόφους και στις συντρόφισσες της ΚΟ Γερμανίας, για την απώλεια ενός άξιου κομμουνιστή.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Γερμανίας του ΚΚΕ τονίζει πως ο Τ. Γαβριηλίδης, από τους πρώτους Ελληνες μετανάστες στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, πρωτοστάτησε στους αγώνες τους για την προώθηση και λύση των μεταναστευτικών προβλημάτων. Στάθηκε αγωνιστικά και ακούραστα στην οργάνωση της πάλης, όχι μόνο των Ελλήνων μεταναστών, αλλά και όλων των εργαζομένων στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και την Ελβετία.

«Η αταλάντευτη στάση του στα ιδανικά του Κόμματος, η επιμονή και υπομονή, ο πράος χαρακτήρας του, τον έκαναν αγαπητό στους Γερμανούς συναδέλφους και σε όλη τη μεταναστευτική οικογένεια. Μέχρι το τέλος του ήταν δραστήριος μαχητής της ειρήνης και της φιλίας των λαών, πάντα ενάντια στις διακρίσεις και στον ανερχόμενο νεοναζισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ