Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Βήμα πρόκρισης για τους «Δικεφάλους»

Αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ στη Σκοτία

Eurokinissi Sports

Αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ στη Σκοτία
Οι εκπρόσωποί μας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πάρουν αποτελέσματα που αφήνουν πολλές ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ.

Σέλτικ - ΑΕΚ 1-1

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για 33 λεπτά, όμως η «Ενωση» έκανε κατάθεση ψυχής, πήρε την ισοπαλία (1-1) στη Γλασκόβη και πάει στη ρεβάνς του «καυτού» ΟΑΚΑ για να «καθαρίσει» την πρόκριση.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να αφήσει εκτός τη Σέλτικ και τώρα το πιστεύει ακόμη περισσότερο, αφού έφυγε από τη Σκοτία με θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία με γκολ). Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έβαλαν ένα σχετικά γρήγορο γκολ στο 17', με τον ΜακΓκρέγκορ, που κοντρόλαρε και γύρισε ωραία για το 1-0. Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε εξαιρετικά. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν πανικοβλήθηκαν, δεν επέτρεψαν στη Σέλτικ να τους απειλήσει και σταδιακά πλησίαζαν στην εστία του Γκόρντον, ψάχνοντας την ισοφάριση. Και τη βρήκαν στο κατάλληλο χρονικό σημείο, στο 44', όταν ο Λόπες γύρισε από αριστερά και ο Κλωναρίδης με δυνατό σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-1 και έκλεισε με τέλειο τρόπο το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Σέλτικ προσπάθησε πάλι για γρήγορο γκολ, χωρίς όμως επιτυχία. Μια απόφαση του διαιτητή Μπάντι άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες. Στο 57' ο Ιταλός ρέφερι είδε φάουλ του Γαλανόπουλου στον Φόρεστ (δεν υπήρχε καν παράβαση) και του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά την πίεση που άσκησαν οι «Κέλτες», όμως, η ΑΕΚ έδειξε καθαρό μυαλό, ψυχή και πίστη στο πλάνο της και πήρε αυτό που ήθελε, ένα αποτέλεσμα που της δίνει τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό της Τρίτης.

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο 17' από τη Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα, αλλά δεν τα παράτησαν. Πριν το ημίχρονο κατάφεραν την τεράστια ανατροπή και κράτησαν τη νίκη (3-2) μέχρι το τέλος.

Η υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει ανοιχτή και αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην ισχυρή ρωσική ομάδα. Την Τρίτη, στη Μόσχα, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να τα δώσει όλα για την πρόκριση. Εδειξε ότι μπορεί να το πετύχει, αρκεί να είναι πιο συγκεντρωμένος.

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, «παγώνοντας» την Τούμπα. Στο 7' ο Ποπόφ ανενόχλητος έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Στο 16' η Σπαρτάκ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Πρόμες αφύλακτος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίντι, άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Ελληνα πορτιέρο, που αρχικά απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και πέρασε τη γραμμή, με τους Ρώσους να κάνουν με αυτόν τον τρόπο το 0-2.

Μέσα σε δέκα λεπτά όμως η ελληνική ομάδα έφερε «τα πάνω κάτω». Στο 27', από εκτέλεση κόρνερ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζόμπνιν εντός περιοχής, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Με την ψυχολογία ανεβασμένη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε το ματς στα ίσια στο 37'. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα και ο Λημνιός με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2. Και ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 44' το ματς ήρθε... Τούμπα. Πάλι με δημιουργό τον Μάτος και μετά από τραγικό λάθος του Μαξιμένκο, ο Πέλκας έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 3-2. Στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με σημαντικότερη το πέναλτι για τη Σπαρτάκ, που εκτέλεσε ο Πρόμες στο 71' αλλά απέκρουσε ο Πασχαλάκης με τη βοήθεια του δοκαριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ