Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν το Σάββατο

Με «ατζέντα» τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, θα συναντηθούν το Σάββατο στο Βερολίνο ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών μέσα σε τρεις μήνες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη Συρία, την Ανατολική Ουκρανία, το Ιράν αλλά και σε ενεργειακά ζητήματα, δηλαδή στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, θα συζητηθούν και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που θίγουν γερμανικές εταιρείες. «Εκτός των άλλων, φυσικά θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ζητήματα κατασκευής μεγάλων διεθνών έργων, ο αγωγός "Nord Stream 2"», είπε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Βλάντισλαβ Μπέλοφ («Ινστιτούτο της Ευρώπης» της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών), οι δύο ηγέτες είναι πολύ πιθανό να συζητήσουν κοινές δράσεις για να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις, όχι μόνο όσον αφορά τον αγωγό «Nord Stream 2», αλλά και το Ιράν. «Οι περιορισμοί της Ουάσιγκτον δεν επηρεάζουν μόνο αυτό το έργο αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και τα συμφέροντα των ρωσικών και ευρωπαϊκών εταιρειών στο πλαίσιο του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μετά την απόσυρση των ΗΠΑ», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ