Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες επιθέσεις από Ταλιμπάν τα τελευταία 24ωρα

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Μπαράζ επιθέσεων πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα από Ταλιμπάν στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά του Αφγανιστάν. Χτες οι Ταλιμπάν κατέλαβαν μεγάλα τμήματα μιας στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Φαριάμπ στο βόρειο Αφγανιστάν σκοτώνοντας 17 στρατιώτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον 19, ενώ ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν λόγο για δεκάδες αιχμαλώτους.

Στο μεταξύ, μετά από μάχες πέντε ημερών, οι δυνάμεις του αφγανικού στρατού, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Γκάζνι, 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Καμπούλ. Στις μάχες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, όπως και 20 - 30 άμαχοι, ενώ διπλάσιες είναι οι απώλειες για τους Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Ταρίκ Σα Μπαχράμι.

Και οι τελευταίες επιθέσεις φανερώνουν πως η κατάσταση στη χώρα κάθε άλλο παρά σταθεροποιείται όπως επιδιώκουν να εμφανίσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ. Εξάλλου μια σειρά από χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ αυξάνουν τους τελευταίους μήνες εκ νέου τις στρατιωτικές τους αποστολές στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ