Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Περνάει με τις εκδηλώσεις του από πόλεις και χωριά

Στο Λιτόχωρο
Στο Λιτόχωρο
Με εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του φετινού Φεστιβάλ με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 10 Αυγούστου, το Φεστιβάλ πέρασε από τον Αποκόρωνα Χανίων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λιμανάκι στις Καλύβες με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και νεολαίας, ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές του Λυκείου Βάμου και Γυμνασίου Βρυσών παρουσίασαν ερευνητική εργασία που έφτιαξαν στο πλαίσιο του 5ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού με τίτλο «Ψάξε την αλήθεια που μας κρύβουν τα σχολικά βιβλία».

Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Τζομπανάκη Γιώργο και Μπλαζάκη Σπύρο. Οι δύο αντάρτες από τον Αποκόρωνα Χανίων προτίμησαν να ζήσουν 35 χρόνια στα βουνά των Χανίων κυνηγημένοι από το αστικό κράτος, παρά να υπογράψουν δήλωση μετανοίας.

Ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Σπύρο Αγριμάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φετινό Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στην ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και επισήμανε ότι γι' αυτό το λόγο επιλέχθηκε οι κεντρικές εκδηλώσεις στο νομό Χανίων να φιλοξενηθούν φέτος στο φρούριο του Ιτζεδίν, τις φυλακές που οι κομμουνιστές μετέτρεψαν σε κάστρο αγώνα.

Στον Αποκόρωνα Χανίων
Στον Αποκόρωνα Χανίων
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλο κρητικό γλέντι από τους Νίκο Κουναλάκη, Δημήτρη Ματσαμάκη, Γιώργο Ζουλάκη και Γιάννη Αγγελάκη, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Στο Λιτόχωρο Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στο Λιτόχωρο Πιερίας, το Σάββατο 11 Αυγούστου. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι εργαζόμενοι και μαθητές, παρακολούθησαν το Φεστιβάλ που με μεράκι και ενθουσιασμό είχαν στήσει τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσαν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», περίπτερο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αλλά και έκθεση με στιγμιότυπα από την πλούσια δράση του ΚΚΕ που κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή βίντεο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και ακολούθησε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην 50χρονη δράση της ΚΝΕ, μέσα από το οποίο αναδεικνύονταν ο χαρακτήρας της επαναστατικής Νεολαίας του ΚΚΕ, η παράνομη δράση της ΚΝΕ μέσα στα μαύρα χρόνια της χούντας, η οργάνωση της αντιδικτατορικής πάλης αλλά και ο αναντικατάστατος ρόλος του «Οδηγητή», εφημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια μίλησε ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λαϊκό γλέντι από τους Σίσσυ Πολυδώρου, Κωστή Μπαλανίκα, Γιάννη Μπουντόλα, Βαγγέλη Καρακίτσιο.

Σήμερα, αύριο και την επόμενη βδομάδα

Στο Ποδοχώρι Καβάλας, σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στην τοποθεσία «Τζιρίφ», θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση, όπου θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αντίστοιχα, αύριο Σάββατο, στις 9 μ.μ., θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση στο Τρανόβαλτο Κοζάνης, όπου θα μιλήσει η Τίνα Κουζιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμη προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και συναυλία με τους Δημήτρη Κιτσιούλη, Φώτη Παππά και Δώρα Δημαράκη.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται την ερχόμενη βδομάδα στην Κρήτη και συγκεκριμένα: Στο Ασκύφου Σφακίων, την Τρίτη 21 Αυγούστου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα». Στο Καστέλι Κισσάμου, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφιέρωμα στον μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ