Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική εφήβων

Με τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας επέστρεψε χτες στην Αθήνα η Εθνική πόλο εφήβων

Eurokinissi

Με τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας επέστρεψε χτες στην Αθήνα η Εθνική πόλο εφήβων
Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο έφερε η Εθνική εφήβων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ουγγαρία. Στον τελικό η Εθνική επικράτησε με 9-8 της Ισπανίας, «σφραγίζοντας» έτσι την εξαιρετική πορεία της στη διοργάνωση, την οποία ολοκλήρωσε αήττητη. Η επιτυχία της Εθνικής εφήβων έρχεται ένα χρόνο μετά την περσινή της Εθνικής νέων, η οποία επίσης είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση της ελληνικής υδατοσφαίρισης και σε επίπεδο των Εθνικών ομάδων υποδομής.

Στον τελικό, με φόρα από τη νίκη επί της Σερβίας στον ημιτελικό (9-8), οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη ήταν ασταμάτητοι κόντρα στην Ισπανία, από τα φαβορί του τουρνουά, και προηγήθηκαν με 3-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου το ελληνικό συγκρότημα ισοφαρίστηκε, αλλά με εντυπωσιακή δεύτερη περίοδο πήρε εκ νέου σημαντικό προβάδισμα (7-4), το οποίο συντηρούσε μέχρι και τις αρχές του τρίτου οκταλέπτου (8-5). Από εκείνο το σημείο οι Ισπανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά η Εθνική άντεξε και πήρε τη νίκη χάρη στην πολύ καλή της άμυνα, τη συγκέντρωση των παικτών αλλά και την τύχη (δύο δοκάρια οι Ισπανοί). Πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα ήταν ο Διονύσης Καλογερόπουλος που πέτυχε 3 γκολ, ενώ από τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Σαναχούγια.

Τα οκτάλεπτα υπέρ της Εθνικής: 3-3, 4-1, 2-3, 0-1.

Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπραΐμης 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης.

Ισπανία: Σαναχούγια 6, Αλέγκρε 1, Μπέρτραν 1.

  • Στον μικρό τελικό, η οικοδέσποινα της διοργάνωσης Ουγγαρία επικράτησε της Σερβίας με 14-13, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Δ. Κραβαρίτης: Πείσμα για την υπέρβαση

Το πείσμα των παιδιών της ομάδας για υπέρβαση, που εκδηλώθηκε σε κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης, ανέφερε ως βασικό συστατικό της επιτυχίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κραβαρίτης. Οπως είπε, η ομάδα αντεπεξήλθε τέλεια στο γεγονός ότι ο πήχης των προσδοκιών ανέβαινε παιχνίδι με το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και στην παρουσία της στον τελικό, παρότι είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ. Τεχνική ηγεσία και παίκτες της ομάδας αφιέρωσαν την επιτυχία στα θύματα της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Μάτι, καθώς και στους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες.

Δ. Διαθεσόπουλος: Επιτυχίες - μήνυμα στους αρμόδιους

Για επιτυχίες του ελληνικού πόλο που στέλνουν μήνυμα στους αρμόδιους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία, αλλά και τα αθλήματα του υγρού στίβου στη χώρα μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Οπως τόνισε, τόσο η περσινή επιτυχία της Εθνικής νέων όσο και η φετινή των εφήβων αναδεικνύουν τις γερές βάσεις της υδατοσφαίρισης και τη διαχρονικότητα του αθλήματος στις επιτυχίες. Ωστόσο, επισήμανε, αυτές οι επιτυχίες έρχονται την ώρα που και στο χώρο του υγρού στίβου Ομοσπονδία, σύλλογοι και αθλούμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Οπως είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, οι επιτυχίες είναι ένα μήνυμα για τους αρμόδιους προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ