Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Περιοδεία στους εργαζόμενους της «Swissport»

Περιοδεία στους εργαζόμενους στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Swissport» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποίησε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δαμασκηνό Μέντη.

«Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκονται σε πορεία διεκδικήσεων για να καλυτερεύσουν τις συνθήκες εργασίας τους», σημειώνει σε δελτίο του το Εργατικό Κέντρο. Οπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εντατικοποίηση και κακοπληρωμένη δουλειά, ενώ οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια καθώς οι συμβάσεις τους ανανεώνονται κάθε μήνα, μέχρι να φτάσει ο Οκτώβρης και να απολυθούν.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου συνομίλησαν με εργαζόμενους, καλώντας τους να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αιτήματα για σταθερή δουλειά, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε 8ωρες - αορίστου χρόνου, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις ειδικότητες στο αεροδρόμιο, κατάργηση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, δωρεάν μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια, χορήγηση άδειας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, μετά από πιέσεις των εργαζομένων, όρισε Γενική Συνέλευση για αύριο, Τετάρτη. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» και με την πάλη τους να βάλουν τις βάσεις για την υπογραφή ΣΣΕ.

Ζάκυνθος: Σύσκεψη για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του νησιού, αύριο, Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Ευγενίδου 5).

Η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου συνοδεύεται από «τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε», σχολιάζει το Σωματείο και καλεί στη σύσκεψη με θέμα την οργάνωση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ