Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απάντηση στην προβοκάτσια του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου

Απάντηση στην προβοκατόρικη επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο περιβόητος «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η Ενωση"», του γνωστού εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ).

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου στο δικαίωμα στη δουλειά των 132 συμβασιούχων που πέτυχαν στον διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, το Φλεβάρη του 2017 για τους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά ακόμα δεν έχουν προσληφθεί, ο εν λόγω «Σύλλογος» ισχυρίζεται ψευδώς ότι το ΕΚΛ ζητάει να απολυθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα στα δυο νοσοκομεία, για να προσληφθούν οι 132 επιτυχόντες.

Απαντώντας, το ΕΚΝΛ καταγγέλλει την επιχείρηση λερώματος της αγωνιστικής δράσης του, τονίζοντας ότι όχι μόνο ποτέ δεν ζήτησε να απολυθεί κανείς από τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά, αντιθέτως, ζήτησε να μονιμοποιηθούν όλοι, ως πλήρους απασχόλησης, από τα ίδια τα νοσοκομεία. Αυτήν τη θέση διατύπωσε και σε ανακοίνωση από τις 3/8/2016 και μάλιστα πρωτοστάτησε τότε για να μην απολυθεί κανένας και καμία εργαζόμενη από τους εργολάβους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, συνεχίζει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας και της προσωρινότητας στην εργασία, όπως συμβαίνει με τους εργολάβους.

«Πάει πολύ ο εργοδότης της εταιρείας "Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ ΑΕ", Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, που κατέχει παράνομα τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ενός αφανούς "πανελλαδικού συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων" που εδρεύει στην Πάτρα, τον οποίο έστησε για την παραγωγή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, να επιχειρεί να λερώσει την αγωνιστική δράση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας», τονίζει το ΕΚΛ και καλεί τόσο τους εργαζόμενους στους εργολάβους όσο και τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των νοσοκομείων «να απομονώσουν τους εργοδοτικούς "συνδικαλιστές", τύπου Καραγεωργόπουλου, που χρόνια κάνουν πλάτη στα αφεντικά και στις κυβερνήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου (2022-01-14 00:00:00.0)
Με επιτυχία και η χτεσινή στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα (2021-04-28 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για επιτυχόντες και μη προσληφθέντες στα νοσοκομεία (2018-04-25 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Υγείας (2017-02-22 00:00:00.0)
Εργασιακός Μεσαίωνας στις εργολαβίες καθαρισμού (2009-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ