Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προχωρούν οι προετοιμασίες και σε άλλες πόλεις

Παράλληλα με τις ετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη, προετοιμασίες για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, καθώς και για άλλες κινητοποιήσεις, προχωρούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς και σε άλλες πόλεις.

Στη Λάρισα

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη. Η μετακίνηση από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη θα είναι δωρεάν και η αναχώρηση των λεωφορείων του ΕΚΛ θα γίνει στις 2.30 μ.μ., μπροστά από το κτίριο του ΤΕΕ, δίπλα στον Πηνειό.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας προγραμματίζει για την Τρίτη 28/8, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του, σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων του, στην οποία θα γίνει συζήτηση και θα αποφασιστεί ο σχεδιασμός δράσης.

Ηδη το ΕΚΛ προγραμματίζει περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ την Τρίτη 4/9, στις 11 π.μ., οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Λάρισας (οδός Ρούσβελτ), διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς και εξοπλισμό, λόγω της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Στη Νάουσα

Να μην «τσιμπήσουν» την κυβερνητική προπαγάνδα περί «εξόδου από τα μνημόνια και δίκαιης ανάπτυξης» και να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους, σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, σημειώνει, η «έξοδος από τα μνημόνια» θα είναι μια απ' τα ίδια και χειρότερα: «Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, κι άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων».

«Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε να βάλουμε κάποιο φρένο σε παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις», σημειώνει η ανακοίνωση και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ