Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα παρέμβαση ενάντια στην «εθελούσια» απόλυση εργαζόμενου με αναπηρία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank
Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank και συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας, συνεχίστηκαν χτες οι αγωνιστικές παρεμβάσεις με αίτημα να μπει τέρμα στην προσπάθεια της τράπεζας να σύρει εργαζόμενο με αναπηρία σε «εθελούσια» απόλυση. Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Το κλαδικό Σωματείο καταγγέλλει ότι «η υπογραφή του συναδέλφου με νοητική υστέρηση υφαρπάχτηκε από την τράπεζα προκειμένου να διωχτεί ο εργαζόμενος άρον άρον».

Εχει επίσης καταγγείλει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, καθώς οι τράπεζες εξωθούν με διάφορα μέσα σε «εθελούσιες» και σε παραιτήσεις εργαζόμενους ΑμεΑ, αντιμετωπίζοντάς τους ως «βαρίδια» για την κερδοφορία τους. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον συγκεκριμένο συνάδελφο, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Η μαζική παρουσία εργαζομένων στη χτεσινή συγκέντρωση είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η διοίκηση της τράπεζας να συναντηθεί με τους φορείς, «πράγμα το οποίο είχαν επανειλημμένα αποφύγει το προηγούμενο διάστημα», υπενθυμίζει το κλαδικό Σωματείο.

Στη συνάντηση το Σωματείο και η ΣΕΑΑΝ επέμειναν στο αίτημα να διακοπεί η διαδικασία «εθελούσιας» απόλυσης του εργαζόμενου, όπως αναφέρει όμως η ανακοίνωση του κλαδικού Σωματείου, η τράπεζα «απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στα κέρδη της». Οπως επισημαίνει το Σωματείο, οι εκπρόσωποι της τράπεζας «μίλησαν για ανικανότητα του συναδέλφου ΑμεΑ προς εργασία, για εγκυκλίους που δεν μπορούν να παραβούν και άλλα παρόμοια», ενώ στην επιμονή των φορέων να δοθεί λύση, «παρέπεμψαν στη διενέργεια εργατικής διαφοράς που έχει οριστεί στις 17/9», μετά την προσφυγή του Σωματείου στο ΣΕΠΕ.

«Οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες», τονίζει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουν το θέμα εδώ και καιρό (με επιστολή του Σωματείου μας στο υπουργείο, με Ερώτηση στη Βουλή, με την προσφυγή στο ΣΕΠΕ) και παρ' όλα αυτά έχουν κρατήσει σιγή ιχθύος». Το Σωματείο απαιτεί από το υπουργείο να παρέμβει ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση, ενώ, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η τριμερής συνάντηση έχει οριστεί στις 17 Σεπτέμβρη, δηλαδή δύο βδομάδες μετά τις 31/8, ημερομηνία στην οποία θα τεθεί σε ισχύ η «εθελούσια» έξοδος. Προκειμένου να οριστεί άμεσα τριμερής έως το τέλος του μήνα, σήμερα στις 10 π.μ., θα γίνει παρέμβαση από τους φορείς στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και στις απολύσεις (2021-07-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πουν όχι στις «εθελούσιες» απολύσεις (2020-06-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην απόλυση τραπεζοϋπάλληλου με αναπηρία (2018-08-22 00:00:00.0)
Κανείς εργαζόμενος να μη δεχθεί την «εθελουσία» (2013-07-25 00:00:00.0)
Εμμένει η ιδιοκτησία στην «εθελούσια έξοδο» (2009-02-26 00:00:00.0)
Πολύ στενά... (2001-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ