Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Απεργία ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και στις απολύσεις

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Attica Bank» με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης για κλείσιμο καταστημάτων, «εθελούσιες» αποχωρήσεις, αναστολές συμβάσεων και απολύσεις εργαζομένων. Ανάλογη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει και την προηγούμενη βδομάδα. Οπως αναφέρει το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής, «η "Αttica Bank" την τελευταία μόνο βδομάδα προχώρησε στο κλείσιμο τεσσάρων καταστημάτων (Πύργος Ηλείας, Κερατσίνι, Ψυχικό, Αγιος Δημήτριος), με αποκορύφωμα την απόλυση ενός συναδέλφου και την αναστολή σύμβασης ενός ακόμα, επειδή δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "εθελούσιας" που "τρέχει" ταυτόχρονα την ίδια περίοδο».

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ το «Αγωνιστικό Μέτωπο» πρότεινε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις της «Attica» αλλά και των άλλων τραπεζών και 24ωρη κλαδική απεργία. Το ζήτημα του κλεισίματος καταστημάτων, των προγραμμάτων «εθελούσιων» αποχωρήσεων και των απειλών για απολύσεις, εξηγεί το «Αγωνιστικό Μέτωπο», αφορά συνολικά τον κλάδο, καθώς πρόκειται για σχέδιο που συνδέεται με τη μετάβαση του τραπεζικού κεφαλαίου στην «ψηφιοποίηση». Κόντρα στην πρόταση αυτή, οι δυνάμεις στην ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποφάσισαν «κλιμάκωση» ...με τη σύνταξη επιστολής προς τη διοίκηση της «Attica» και αίτημα για συνάντηση.

Στάση εργασίας σήμερα στη «Mellon»

Με στάση εργασίας σήμερα Τρίτη (9 π.μ. έως 12 μ.), συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση έξω από τα γραφεία της εταιρείας απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon» στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας απέναντι στο αίτημα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Στην εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών «EOS Matrix», η προγραμματισμένη για χτες συνάντηση με την εργοδοσία αναβλήθηκε για την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της εταιρείας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία. Η νέα συνέλευση θα γίνει μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκβιασμοί της εργοδοσίας για να διώξει προσωπικό (2023-10-13 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού (2022-01-11 00:00:00.0)
Οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αποσχίσεις στην Εθνική Τράπεζα (2021-12-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πουν όχι στις «εθελούσιες» απολύσεις (2020-06-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην απόλυση τραπεζοϋπάλληλου με αναπηρία (2018-08-22 00:00:00.0)
Αποφάσεις σε χώρους δουλειάς για κλαδική απεργία (2018-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ