Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Με την επιτήρηση των στελεχών της εργοδοσίας ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στο Σωματείο

Τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κάτω από την «επίβλεψη» του διευθυντή ξενοδοχειακής μονάδας καταγγέλλει η ΔΑΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί οι εκλογές του Σωματείου έγιναν εντός του ξενοδοχείου «Rodos Village» του ομίλου Μήτση, με τους προϊσταμένους των τμημάτων να έχουν «εφοδιάσει» τους εργαζόμενους με ψηφοδέλτια της παράταξης του απερχόμενου προέδρου και να τους «συνοδεύουν» μέχρι την κάλπη για να ψηφίσουν!

Στον χώρο μάλιστα «βρισκόταν ο ίδιος ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο οποίος έλεγε ότι ήρθε να επιβλέψει τη διαδικασία!». Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΔΑΣ προκειμένου ο διευθυντής να αποχωρήσει, αφού σημαντικός αριθμός εργαζομένων είχε ήδη ψηφίσει κάτω από τις παραπάνω συνθήκες, οι οποίες έγιναν ανεκτές από την εφορευτική επιτροπή.

Οσον αφορά την καταγγελία της ΔΑΣ για το γεγονός ότι στο μητρώο του Σωματείου συμπεριλαμβάνεται ως ...μέλος του ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η απερχόμενη πλειοψηφία απαντά ότι εγγράφηκε το 2016 στο Σωματείο ως ...λογιστής. Μόνο που, όπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ, ο συγκεκριμένος «είναι μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων από το 2011», ενώ το 2017 «συνυπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων» ως γραμματέας της Ενωσης. Η ουσία είναι ότι όταν φτάνουν στο σημείο να έχουν γράψει μέλος του Σωματείου τον πρόεδρο των ξενοδόχων, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται σε αυτό το μητρώο και πώς γίνονται οι εκλογές του Σωματείου. Την ίδια στιγμή που έχουν γραμμένο τον πρόεδρο των ξενοδόχων, κάνουν ό,τι μπορούν για να βάζουν εμπόδια στο να γραφτούν εργαζόμενοι αν δεν πηγαίνουν με τα νερά τους!

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τα σωματεία, να γίνει πιο μαχητικό το εργατικό κίνημα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις που στέκονται δίπλα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», τονίζει η ΔΑΣ. Καλεί τους εργαζόμενους «να εμπιστευτούν όσους έδωσαν και δίνουν μάχη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο πρόσφατα, για την εξασφάλιση εισοδήματος και δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό γενικότερα», να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ