Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ
Απαράδεκτο σχέδιο ΣΣΕ από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από τον Σύλλογο Προσωπικού

Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με απαράδεκτους όρους έφερε η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, λίγες μέρες μετά την ψήφιση τροπολογίας ιδιωτικοποίησης της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ.

Το σχέδιο, σημειώνει η ΕΣΚ, «θα φέρει πακτωλό εκατομμυρίων στους μετόχους και στο Υπερταμείο, και διάλυση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», ενώ «φαίνεται να ανοίγει διάπλατα το παράθυρο ώστε να συμπεριλάβει όρους του νέου αντεργατικού τερατουργήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα». Από την άλλη, αφήνει για άλλη μια φορά εκτός ΣΣΕ τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ με διαφορετικές σχέσεις εργασίας.

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει όρους όπως: Η υποχρέωση αλλαγής του Κανονισμού Προσωπικού, με στόχο την ανατροπή συγκροτημένων δικαιωμάτων. Η αλλαγή του Κανονισμού Υγειονομικής Υπηρεσίας, ώστε να μην είναι «κόστος» για την εργοδοσία. Η εκπόνηση μελέτης και εφαρμογής «νέου μισθολογίου», που θα λαμβάνει υπόψη τις διαφοροποιήσεις μεταξύ του μισθολογίου της εταιρείας και των μισθολογίων στις ομοειδείς εταιρείες της χώρας και της ΕΕ. Εισάγει σύστημα «αξιολόγησης» και σύστημα πρόσθετης αμοιβής, που στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών μέσα από την εντατικοποίηση, το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Με άρθρο ακυρώνει οποιοδήποτε ευνοϊκότερο όρο υπάρχει στις προηγούμενες ΣΣΕ. Τη μισθολογική προώθηση και την όποια αύξηση θα δώσει στους εργαζομένους τη μεταθέτει μετά από 14 μήνες, σε αντιπαραβολή με τον πακτωλό εκατομμυρίων που μοίρασαν στους μετόχους.

Η ΕΣΚ απαιτεί από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ «να πάρει πίσω τους συγκεκριμένους όρους και να προχωρήσει στη σύναψη ΣΣΕ που θα σταματάει τις προηγούμενες περικοπές και θα εξασφαλίζει αυξήσεις άμεσα στους εργαζόμενους».

Καλεί τα σωματεία και την Ομοσπονδία (ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ) να πάρουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις, να προχωρήσουν σε ενημέρωση όλων των εργαζομένων και σε κλιμάκωση του αγώνα με απεργία. «Οι κινητοποιήσεις που προτείνουμε δεν περιλαμβάνουν απλώς την αντίθεση στο σχέδιο ΣΣΕ, μα την πλήρη αντίθεσή μας στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ», σημειώνει η ΕΣΚ και προειδοποιεί «να μη διανοηθεί κανείς να πάρει αποφάσεις στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ που θα αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων χωρίς την απαραίτητη απαρτία».

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο κτίριο της διοίκησης

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. έξω από το κτίριο της διοίκησης στον Περισσό πραγματοποιεί ο Σύλλογος Προσωπικού, με απόφαση που πήρε χτες σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιό του, ενάντια στο σχέδιο ΣΣΕ.

Ο Σύλλογος καλεί και τα άλλα σωματεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να απευθύνουν ανάλογο κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ