Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μεθοδεύσεις για μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού

Σε συγκέντρωση και συνελεύσεις καλεί η ΕΣΑΚ την Πέμπτη 13 Γενάρη

Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Γενάρη, στις 4 μ.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στην πλατεία Κοτζιά, «για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιδιώξεις της διοίκησης της ΕΤΕ» καλεί η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» (ΕΝΙΑΙΑ) στον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ). Στο μεταξύ, καλεί τους εργαζόμενους με Γενικές Συνελεύσεις στα καταστήματά τους να οργανώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα, καλεί τον Σύλλογο να πάρει αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα.

Οι μεθοδεύσεις της τράπεζας έχουν ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση προσωπικού χωρίς κατοχύρωση δικαιωμάτων, την απόλυση προσωπικού, την κατάργηση οργανικών θέσεων, τις συνεχείς πιέσεις για συμμετοχή σε «εθελούσιες αποχωρήσεις».

Οπως αναφέρει η ΕΣΑΚ, η εκχώρηση εργασιών (διαχείριση «κόκκινων» δανείων, αποδοχή συναλλαγών καρτών) σε τρίτες εταιρείες έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές. Δείγμα αυτών των αλλαγών είναι «η μετακίνηση προσωπικού στη DoValue χωρίς να έχει κατοχυρωθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα από αυτά που έχουν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι». Ακόμα μέσω αναδιαρθρώσεων «στην ουσία καταργούνται οργανικές θέσεις εκατοντάδων εργαζομένων (tellers, chief tellers κ.λπ.). Μέσα στα Χριστούγεννα, ενημερώθηκαν 90 εργαζόμενοι φύλακες που δουλεύουν μέσω ICAP και Mellon τουλάχιστον 10 χρόνια στην ΕΤΕ ότι απολύονται και το έργο θα αναλάβει νέα εταιρεία που παρέχει πολύ μικρότερους μισθούς!».

«Παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα στα καταστήματα απαιτεί την παρουσία περισσότερων εργαζομένων, η τράπεζα εμμένει στην τακτική μείωσης καταστημάτων και προσωπικού, πιέζει για εθελούσιες ακόμη και με κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα συναδέλφων, πιέζει για στόχους, μειώνει τα εισοδήματά μας, απειλεί στην ουσία με μετακινήσεις (άγνωστο με τι όρους, ποια θέση, σε ποιο νομό)», σημειώνει η «Ενιαία» που καλεί σε πάλη ενάντια στην απόσχιση, στις μετακινήσεις προσωπικού και στις μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η «Ενιαία» προβάλλει τα αιτήματα: Να μην προχωρήσει η απόσχιση. Καμία μετακίνηση προσωπικού σε άλλη εταιρεία. Καμία μείωση εισοδήματος και εργασιακών δικαιωμάτων. Να μετατραπούν οι ελαστικά εργαζόμενοι (από τρίτες εταιρείες κ.α.) σε μόνιμους εργαζόμενους της ΕΤΕ με συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σταματήσουν οι πιέσεις και απειλές διευθυντικών στελεχών για εθελούσιες και επίτευξη στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ