Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Να σβηστούν τα άδικα - εκδικητικά πρόστιμα για δήθεν αδήλωτα τεστ

Παρεμβάσεις σε εφορία και 6η ΥΠΕ χτες, απαιτώντας και μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας

Να παρθούν πίσω τα εκδικητικά, άδικα πρόστιμα της κυβέρνησης σε βάρος των διανομέων - ντελιβεράδων για δήθεν αδήλωτα τεστ κορονοϊού, καθώς και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, απαίτησε με κινητοποίησή του χτες το σωματείο των εργαζομένων του κλάδου στην Αχαΐα.

Με την οργή των εργαζομένων να ξεχειλίζει, το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων προχώρησε σε μοτοπορεία στους δρόμους της Πάτρας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ και στην Α' ΔΟΥ, όπου κρεμάστηκαν πανό και πετάχτηκαν τρικάκια, με συνθήματα μεταξύ άλλων για τη λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, αλλά και για να παρθούν πίσω τα πρόστιμα. Παράλληλα, περνώντας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνθήματα και κορναρίσματα εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους μουσικούς, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν εκεί παράσταση διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους πήραν το «ραβασάκι» για το πρόστιμο για περίοδο που βρίσκονταν σε άδεια ή σε αναρρωτική, μετά από βεβαιωμένη διάγνωση νόσησης από κορονοϊό. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εργαζομένων που είχαν πραγματοποιήσει τεστ, το είχαν δηλώσει στο σύστημα αλλά δεν περάστηκε στην ώρα του, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ότι δεν έγινε ποτέ.

Οπως επισημαίνουν οι διανομείς, δεν γίνεται την ίδια ώρα που το 80% των εργαζομένων στον κλάδο δεν έχουν λάβει καν το Δώρο Χριστουγέννων να επιβάλλονται ποινές από το υπουργείο Εργασίας που ξεπερνούν ακόμα και το μηνιαίο εισόδημά τους, φτάνοντας τα 700 - 800 ευρώ.

«Η κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας να δείχνουν τον ίδιο ζήλο όταν 3 στους 4 διανομείς παραμένουν ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι», υπογραμμίζουν και καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διεκδικούν μεταξύ άλλων: Να ενισχυθεί το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, να επιταχθεί στην Πάτρα το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ολύμπιον», να ανοίξει ξανά το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος (που έκλεισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κρατά κλειστό σήμερα αυτή της ΝΔ), να διενεργούνται δωρεάν rapid test στους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, υποχρεωτική κλαδική σύμβαση με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ατομικής προστασίας για όλους, να ενταχθούν εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ