Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκαλύπτουν το έγκλημα

Απαγόρεψαν στην Επιτροπή Ελέγχου να ανέβει στο πλοίο. Το Λιμεναρχείο αρνείται να πάρει δείγμα πετρελαιοειδών από το αμπάρι της έκρηξης

Να καλύψουν το έγκλημά τους επιχειρούν οι δολοφόνοι των 5 μεταλλεργατών! Η επιχείρηση για την απόκρυψη της αλήθειας έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που έγινε η έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ» και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Χτες, το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξέδωσε εντολή με την οποία απαγορεύει στο εξής στα πέντε μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Ζώνης να ανέβουν στο καράβι! Μάλιστα, από τα χαράματα στη σκάλα του πλοίου βρίσκονται εγκατεστημένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται στην Επιτροπή, να παρακολουθεί και να ελέγχει την εξέλιξη των ερευνών μετά από ατύχημα ή δυστύχημα στη Ζώνη!

Επιπλέον, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος χτες επέστρεψε στην Επιτροπή και το δείγμα που είχε συλλέξει αυτή από τα υπολείμματα των πετρελαιοειδών που υπήρχαν στον πάτο του «φονικού» αμπαριού! Το πρόσχημα που πρόβαλε ο διοικητής ήταν ότι δεν ήταν ο ίδιος παρών την ώρα της συλλογής! Χτες, η επιτροπή κάλεσε τον διοικητή να συλλέξει νέο δείγμα, όμως αυτός αρνήθηκε! Επιπλέον όπως ανέφεραν χτες ναυτεργάτες οι οποίοι είναι ναυτολογημένοι σε πλοία που βρίσκονται κοντά στο «ΣΕΪΛΟΡ», είδαν, το πλήρωμα του πλοίου να μπαινοβγαίνει από το αμπάρι που σημειώθηκε η έκρηξη με εργαλεία καθαρισμού! Μάλιστα, είδαν περίπου στις 12 το μεσημέρι και όταν η Ζώνη ήταν έρημη, λόγω της απεργίας των εργατοτεχνιτών και μαούνες να φορτώνουν από το καράβι «σλοπς» (υπολείμματα πετρελαιοειδών)!

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα όσα εξωφρενικά συνέβησαν το Σάββατο πάνω στο πλοίο αμέσως μετά την έκρηξη. Δηλαδή, όταν οι συνδικαλιστές από τα σωματεία της Ζώνης προπηλακίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ ο φωτορεπόρτερ του «Ρ» που ήταν μαζί με τους συνδικαλιστές τέθηκε υπό κράτηση πάνω στο πλοίο! Επίσης ...οσμή συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού φέρει και το δελτίο Τύπου, που εξέδωσε προχτές αργά το βράδυ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με το οποίο επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στην πενταμελή Επιτροπή, αναφέροντας ότι «έλεγξε την προηγουμένη του ατυχήματος(!) τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργασιών στο Δ/Ξ "SAILOR" και δε διαπίστωσε κάποια παράβαση»! Ομως δε διευκρινίζει ότι στην 5μελή Επιτροπή δεν υπάρχει Χημικός. Επίσης, την υπόθεση των ιδιωτικών γραφείων Χημικών και Τεχνικών Ασφαλείας την περιορίζει στις έρευνες για το αν πληρούν τους όρους και τις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Ομως, σύμφωνα με τους μεταλλεργάτες, αυτό που δεν έχουν τα διάφορα τέτοιου τύπου γραφεία δεν είναι «τα τυπικά προσόντα, αλλά η "τσίπα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ