Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Οι «Ευρωπαίοι», ο ΠΑΟ και τα παράπονα

Με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έκανε νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έκανε νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ
Οι νίκες των φαβορί στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά και τα παράπονα για τη διαιτησία που δεν έλειψαν με το «καλημέρα» της αγωνιστικής δράσης, σημάδεψαν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Από τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής ξεχώρισαν η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη αλλά και εκείνες των τριών φαβορί, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που πραγματοποίησαν πετυχημένη «πρόβα» ενόψει των ευρωπαϊκών τους αγώνων αυτήν τη βδομάδα.

Στο ΟΑΚΑ η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, με αλλαγές στο βασικό σχήμα και πιάνοντας καλή απόδοση κατά διαστήματα, επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Ετσι, πήρε τους βαθμούς αλλά και διατήρησε την ψυχολογία της σε υψηλά επίπεδα ενόψει του επαναληπτικού απέναντι στη Βίντι για τα πλέι οφ του Champions League. Πρωταγωνιστής της «Ενωσης» ήταν ο Μάρκο Λιβάγια, που έδωσε ασίστ στον Πονσέ για το πρώτο γκολ (37') και σημείωσε ο ίδιος το δεύτερο (47').

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και κινδύνευσε με «γκέλα», αλλά τελικά επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς στο 58'. Ετσι οι Θεσσαλονικείς «έσβησαν» με το «καλημέρα» την ποινή των -2 βαθμών που είχαν από την περσινή σεζόν. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη στη φάση του πέναλτι προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Αστέρα. Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός λύγισε την αντίσταση του Λεβαδειακού με γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 62', από απευθείας εκτέλεση φάουλ, και πήρε τη νίκη με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι», αγωνιζόμενοι με αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μπέρνλι, δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στη συγκροτημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν σε καλή μέρα και τον τεματοφύλακά τους, Επασί.

Σπουδαία νίκη με 1-0 πήρε ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων στην Ξάνθη, μειώνοντας στο μισό την ποινή των -6 βαθμών με την οποία ξεκίνησε φέτος λόγω χρεών σε παλιούς παίκτες. Ο αγώνας κρίθηκε από το γκολ του νεαρού Γιάννη Μπουζούκη (69'). Οι «πράσινοι» ήταν γενικά καλύτεροι και στο τελευταίο 20λεπτο έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ με τον Εμμανουηλίδη, ενώ «φωνάζουν» και για μη καταλογισμό πέναλτι από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο σε ανατροπή του Χατζηγιοβάννη.

Σημαντικά «διπλά» πήραν ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (2-1) και η ΑΕΛ στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0). «Χορταστικό» παιχνίδι έγινε στη Νέα Σμύρνη, όπου Πανιώνιος και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι 2-2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ