Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Διπλή πρόκριση για άνδρες και γυναίκες

Την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 «σφράγισαν» οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη των προκριματικών τους ομίλων. Είναι η μόλις τρίτη φορά που και τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα δώσουν το «παρών» συγχρόνως σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά το 1985 και το 1991. Η Εθνική ανδρών επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 10 χρόνια και οι γυναίκες μετά από 18 χρόνια.

ΑΝΔΡΕΣ: Ανατροπή πρόκρισης

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή από το εις βάρος της 2-0 στα σετ, η Εθνική ανδρών νίκησε για δεύτερη φορά το Αζερμπαϊτζάν, αυτήν τη φορά στο Μπακού με 3-2, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο και εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση. Το ελληνικό συγκρότημα έδειξε να έχει προβλήματα στα δύο πρώτα σετ, τα οποία έχασε (25-20, 25-22), στη συνέχεια όμως βελτίωσε την εικόνα της, χάρη και στις αλλαγές του Δ. Ανδρεόπολου (με την Στιβαχτή πασέρ και τον Κοκκινάκη ακραίο). Βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση η Ελλάδα πήρε τα δύο επόμενα σετ (25-22, 25-18), ενώ κυριάρχησε πλήρως στο τάι-μπρέικ (15-5), φτάνοντας στη νίκη. Οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής στον όμιλο είναι κόντρα σε Σουηδία και Λουξεμβούργο, το Γενάρη του 2019.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Πανηγυρικά στα τελικά

Με πανηγυρικό τρόπο «σφράγισε» την επιστροφή της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η Εθνική γυναικών, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Ουκρανίας στον Βόλο. Ετσι, τα κορίτσια της Εθνικής έφτασαν στο απόλυτο 4 στα 4 και μάλιστα χωρίς να έχουν χάσει σετ, κατακτώντας και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Οι δύο επόμενες αναμετρήσεις, κόντρα σε Μαυροβούνιο και Νορβηγία (επίσης το Γενάρη του 2019), είναι χωρίς βαθμολογική σημασία για την ελληνική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ