Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Η «σονάτα» του Κάιν

Σκηνή από την ταινία «Σονατίνα» του Τακέσι Κιτάνο
Σκηνή από την ταινία «Σονατίνα» του Τακέσι Κιτάνο
Δύο ταινίες ξεχωρίζουν στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο. Ενα ψυχολογικό θρίλερ και μια αστυνομική δραματική περιπέτεια ιαπωνικής παραγωγής.

«Τα δύο πρόσωπα του Κάιν», σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Ενας παιδοψυχολόγος φθάνει κοντά στην τρέλα, όταν αρχίζει να τον καταδιώκει ο ψυχικά διαταραγμένος αδελφός του, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας της ταινίας, μετά από την έμμονη αυτή ιδέα, αρχίζει να φέρεται παράξενα στην κόρη του και τη γυναίκα του. Η γυναίκα του Τζένι δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμπεριφορά του άνδρα της, γιατί την ενδιαφέρει περισσότερο ο εραστής της. Οταν, όμως, ανήλικα παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται από τη γειτονιά τους, τότε η Τζένι υποψιάζεται πως ο άνδρας της μπορεί να συνεχίζει τα πειράματα του πατέρα του, που ήταν επίσης ένας ψυχίατρος που ζούσε στην παραφροσύνη. Κάποια στιγμή, θα εξαφανιστεί και η ίδια της η κόρη και η Τζένι θα βρεθεί στην τραγική θέση ν' ανακαλύψει τι συμβαίνει. Πρωταγωνιστούν: Τζον Λίθγκοου, Λολίτα Νταβίντοβιτς και Στίβεν Μπάουερ (ΕΤ-1, 23.35).

«Σονατίνα», σε σκηνοθεσία Τακέσι Κιτάνο.

Ο Μουρακάβα, ένας Γιαπωνέζος γκάνγκστερ που θέλει πλέον να αποσυρθεί από το επάγγελμα, διατάσσεται από το αφεντικό του να πάει με τους άντρες του στην Οκινάουα και να βοηθήσει μια φιλική συμμορία στον πόλεμό της με μιαν άλλη γκανγκστερική ομάδα. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για τον Μουρακάβα. Αρκετοί άντρες του σκοτώνονται και αυτός με τα υπολείμματα της συμμορίας του βρίσκει καταφύγιο σ' ένα εξοχικό σπίτι. Υστερα από μακρόχρονη αναμονή, πληροφορείται ότι προδόθηκε από το αφεντικό του. Η εκδίκηση είναι πλέον δική του. Πρωταγωνιστούν: Τακέσι Κιτάνο, Αγια Κοκουμάι, Τέτσου Γουατανάμπε, Μασανόμπου Κατσουμούρα, Σουσούμου Τεραζίμα, κ.ά. (ΕΤ-3, 00.10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ