Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΡΣΑΡΗ προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Γκλαβά Φρόσω

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΛΗ.

«Ολα σε θυμίζουν απλά κι αγαπημένα, πράγματα δικά σου, καθημερινά».

Βαγγελάκι μας, πέρασαν τρεις ολάκεροι μήνες από το άδικο και πρόωρο φευγιό σου. Τρεις μήνες χωρίς τη φυσική σου παρουσία, το γλυκό σου χαμόγελο, τον καλό σου λόγο. Θα ζεις όμως πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας. Θα 'σαι πλάι μας στις πορείες, στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του τιμημένου μας Κόμματος.

Εγώ ο φίλος και σύντροφός σου Δημοσθένης, η Ντίνα η κολλητή σου φιλενάδα και η Αντωνία μας που τόσο αγαπούσες και σε αγαπούσε, προσφέρουμε στην αιώνια και άσβεστη μνήμη σου το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ στο τιμημένο μας ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του.

Σ' όλα υπάρχεις και πλανιέσαι, δεν ξεχνιέσαι, δεν ξεχνιέσαι.

Οικογένεια Ζαβιτσάνου

Επίσης, ο Δημοσθένης Ζαβιτσάνος με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Σωτήρη Πέτρουλα αλλά και τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, έστειλε στον «Ριζοσπάστη» δύο ποιήματά του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗ (Σπυράκου), τα παιδιά του Σπύρος - Εφη, τα εγγόνια του Ειρήνη, Αλεξάνδρα προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στον Αγιο Ματθαίο Κέρκυρας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, αργότερα μέλος της ΕΔΑ και από το 1975 μέλος του ΚΚΕ. «Εφυγε» από κοντά μας στις 10 Σεπτέμβρη 2003.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ Λ. ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑ (Κόκκινου) και ΑΛΕΚΟΥ Ν. ΜΠΑΚΑΤΣΙΑ από το Φανάρι Καρδίτσας, τα παιδιά τους, Σόλων Μπακατσιάς και Λίτσα Χατζηγούλα, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Καρδίτσας.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια απουσίας του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μηχανικών του τομέα Κατασκευών της ΚΟ Αττικής, για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.

Σπύρος Ρεκατσίνας - Φωτούλα Δημαρόγκωνα

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΝΙΚΟΥ ΣΥΓΟΥΡΟΥ, που τέτοιες μέρες πριν από 6 χρόνια «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟ Σύρου.

Σωκράτης Μυλωνάς, Νικόλας Καΐλης

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε χωρίς τον σ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟ. Η απουσία του είναι αισθητή σε όλους μας. Ο χρόνος αμείλικτος τρέχει. Και τρέχει γρήγορα.

Για μας όμως που ζήσαμε από κοντά τον σύντροφο είναι σαν να έχουν σταματήσει να γυρνούν οι δείκτες του ρολογιού. Η μνήμη μας σταθερή και καθημερινή, στη δράση του, στην παρουσία του, στην αισιοδοξία του, στις συμβουλές του. Ενας χρόνος λοιπόν χωρίς τον πρόεδρο του Παραρτήματός μας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ εδώ στο Παγκράτι. Ενας χρόνος χωρίς έναν ασυμβίβαστο και περήφανο κομμουνιστή.

Γεννημένος το 1922 στο Χρυσοχώρι Μεσσηνίας, από γονείς αγρότες, μεγάλωσε μαθαίνοντας να είναι σκληρός με την αδικία και βαθιά αλληλέγγυος στις ανάγκες των συνανθρώπων του, διαμορφώνοντας έτσι μια επαναστατική εκρηκτική προσωπικότητα.

Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής περνά στην Αντίσταση, ενώ παράλληλα το 1941 γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ και εντάσσεται στις γραμμές του ΕΑΜ.

Το 1944 ορίζεται από την Κυβέρνηση του Βουνού λοχαγός πεζικού του εφεδρικού ΕΛΑΣ, δίνοντας το «παρών» σε όλες τις μάχες κατά των κατακτητών του νομού Μεσσηνίας.

Μέλος του ΚΚΕ από το 1942. Πάντα αλύγιστος και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για έναν καλύτερο κόσμο, το σοσιαλισμό. Βασανίστηκε, πέρασε στρατοδικεία, φυλακίστηκε. Χρόνια στην παρανομία και στην περιπλάνηση. Το Γενάρη του '67 πέφτει θύμα τραμπούκικης φασιστικής επίθεσης, που του στοίχισε πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
Από το 1984 δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή Παγκρατίου, και τα τελευταία χρόνια υπήρξε πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στάθηκε μέχρι τέλους με σθένος απέναντι στον κάθε λογής οπορτουνισμό, υπερασπίζοντας με ακλόνητη πίστη τις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (φωτ.), από τον Ιασμο Κομοτηνής, και των συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ (φωτ.) και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΗ, από την Κομοτηνή, προσφέρω στην Οργάνωση Κομοτηνής του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Νίτσα Αγγελίνα - Παπανικολάου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, αγωνίστριας στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, αντί για 40ήμερο μνημόσυνο προσφέρω στο Κόμμα μας 100 ευρώ.

Η κόρη της Τόνια Κατσάνου

  • Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΥ προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαρία - Στέφανος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, του πατέρα μας ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, που πέθανε στις 15/8/1959 σε ηλικία 61 ετών, της μητέρας μας ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΟΥ, που πέθανε στις 28/2/1959 σε ηλικία 59 ετών, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ (φωτ.) που τον αιχμαλώτισαν οι χωροφύλακες σε μάχη του ΕΛΑΣ στη Δάφνη (Κουτσοπόδι) ενώ ήταν τραυματισμένος και εκτελέστηκε στις 24/12/1944, ετών 20, του αδελφού και συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ (φωτ.) που πέθανε από φυσικό θάνατο την 1/10/2007, σε ηλικία 80 ετών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής και δράσης, το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης, ως οικονομική ενίσχυση.

ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΖΙΧΑ (φωτ.) με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό της και στη μνήμη του πατέρα μας ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΖΙΧΑ, μέλους του ΚΚΕ, καθώς και των θείων μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΧΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΖΙΧΑ, ΝΙΚΟΥ ΣΒΕΡΚΙΔΗ, που έπεσαν ηρωικά ως μαχητές του ΔΣΕ, και ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΖΙΧΑ, που δολοφονήθηκε στη Μακρόνησο, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Σάμου

Κώστας Τζίχας, Αννέτα Ντιντίφα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συγγραφέα ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μαζί μ' ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το έργο του.

Ολγα Χιονίδου

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΑ, γιου του Σωκράτη, που «έφυγε» από τη ζωή τον Αύγουστο του 2018, προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας του, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΑΣ, από τη Δυτική Μάνη, δολοφονήθηκε άνανδρα στο κέντρο της Καλαμάτας στις 8 του Μάρτη του 1948, από ομάδα Χιτών με επικεφαλής τον γνωστό για τα έργα του Καμαρινέα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26/1/2016 «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ. Κανένα κείμενο δεν είναι αρκετό για να περιγράψει την συντρόφισσά μας που έζησε μια ζωή αφιερωμένη στο ΚΚΕ. Ηταν πάντα εκεί και στα λιοπύρια και στις μπόρες. Με το γλυκό της χαμόγελο να σου δίνει το παράδειγμα να αγωνίζεσαι. Τέτοια πρότυπα μένουν για πάντα στην Ιστορία του ΚΚΕ και δεν θα ξεχαστούν. Ετσι και για την Στέλλα μας που μας λείπει πολύ.

ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
Ο σύντροφός της Κώστας προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΡΤΕΛΛΟΣ, από την Αρέθουσα Ικαρίας. Γεννημένος στις 10 Μάη του 1920, έγινε περήφανο μέλος της ΟΚΝΕ στην εφηβεία του.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία των συμμάχων στη Μέση Ανατολή και οργανώθηκε στο αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε μέλος του ΕΑΜ και του Κόμματός μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα να μελετάει τον «Ριζοσπάστη» και την ΚΟΜΕΠ έως τα βαθιά του γεράματα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 90 ευρώ αντί στεφάνων μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και φίλοι του

***

ΦΩΤΟ 6

Τιμώντας τη μνήμη των μπαρμπάδων μου που εκτελέστηκαν: ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ, στην Τρίπολη στον Αϊ - Γιώργη από το Εκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης. ΔΗΜΗΤΡΑΣ Δαμιανού ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ, στο γεφύρι Μαυροβουνίου Γυθείου από τους Χίτες. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, στο Γουδί με τους τέσσερις συντρόφους του. ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, στον Πασσαβά Γυθείου με τους σαράντα συντρόφους του. Των γονιών μου ΝΤΙΝΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ που έως το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στο τιμημένο Κόμμα μας.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Προσφέρω 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανατολικής Μάνης.

Κατερίνα Σαραντάκου

  • Για τον ίδιο λόγο η εγγονή τους Αλεξία Παπαλεξάνδρου προσφέρει 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μας ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ του Στέργιου (20/07/2015) από το χωριό Κυανή-Εβρου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα αδέρφια του

***

ΦΩΤΟ 2

Ο σ. Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Μίκρας της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, 60 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑ και του αξέχαστου συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ.


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ. ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ. ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ

ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΒΕΡΚΙΔΗ - ΤΖΙΧΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΒΕΡΚΙΔΗ - ΤΖΙΧΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΤΖΟΛΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΡΤΕΛΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΡΤΕΛΛΟΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ

ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-01-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2020-10-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2019-12-31 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-10-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-06-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ