Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για το αυριανό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα

Συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα η μάχη για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτικοί σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές, εντείνουν τη δραστηριότητά τους ώστε το αυριανό συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό στην ενίσχυση της πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις επεμβάσεις στην περιοχή.

Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα δράσης και οι στόχοι του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί λεύκωμα με τους απεργιακούς αγώνες - κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 - 2017).

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ οργανώνει συσκέψεις - συγκεντρώσεις - συζητήσεις σε χώρους δουλειάς στην Κεντρική Μακεδονία, με την παρουσία στελεχών Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα προγραμματίζονται μεταξύ άλλων: Πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο «One Salonica», πλατιά σύσκεψη με τα σωματεία και εργαζόμενους από επιχειρήσεις στον κλάδο Τύπου - Χάρτου, περιοδείες στο εργοτάξιο του Μετρό στο ΜΑΚΡΟ, στα ξενοδοχεία «Μακεδονία Παλλάς» και «Hyat», στα εργοστάσια ΧΑΡΤΕΛ (Καλοχωρίου) και MAXI (Κατερίνη) στον ΟΤΕ (Φοίνικας) και σε «Epsilon Net», τράπεζες, επιχειρήσεις Μετάλλου και Τροφίμων.

Καθημερινές περιοδείες και αγωνιστικές δράσεις

Από χτεσινή εξόρμηση στην Ξηροκρήνη για το συλλαλητήριο
Από χτεσινή εξόρμηση στην Ξηροκρήνη για το συλλαλητήριο
Η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ αλλά και για μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, καθώς αυξάνονται συνέχεια τα εργατικά «ατυχήματα», αναδείχθηκε μέσα από τις συγκεντρώσεις εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις Τύπου - Χάρτου (ΧΑΡΤΕΛ Σίνδου, «Σχήμα - Χρώμα», ΝΟΒΑ και πρακτορεία Τύπου «ΑΡΓΟΣ»), στη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου στελεχών της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα από τη συζήτηση αποδομήθηκε το παραμύθι της κυβέρνησης περί «ανάκτησης δικαιωμάτων», ενώ αναδείχθηκε ότι πίσω από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού κρύβεται η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου, βάσει του οποίου ο κατώτατος μισθός θα μειώνεται ή θα αυξάνεται με βασικό κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα», τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν χτες εξόρμηση έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καλώντας τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου, απαιτώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Χτες επίσης συνεχίστηκαν οι δράσεις Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τις αστικές συγκοινωνίες, με πικετοφορία στην περιοχή της Ξηροκρήνης και πανεξόρμηση στο λαό της περιοχής. Κάλεσαν σε αγώνα για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, με μείωση της τιμής του εισιτηρίου, κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων, δωρεάν μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών τις ώρες που πηγαίνουν και επιστρέφουν από την εργασία και τα σχολεία, συχνές και τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες και κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετακίνηση με λεωφορεία

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου προγραμματίζεται οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία από:

Γιαννιτσά, 3.50 μ.μ., από Εγνατία (είσοδος πόλης). Γρεβενά, 3 μ.μ., από το ρολόι. Δράμα, 2.30 μ.μ., πίσω από τον Αγ. Νικόλαο. Εδεσσα, 3.15 μ.μ., από πλατεία Δημοκρατίας. Καβάλα, 3 μ.μ., από Δημοτικό Κήπο. Καστοριά, 2 μ.μ., απέναντι από παλιό «Μασούτη». Κατερίνη, 4 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Κοζάνη, 3.30 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Κομοτηνή, 1 μ.μ., από δημαρχείο. Λάρισα, 2.30 μ.μ., από το κτίριο του ΤΕΕ, δίπλα στον Πηνειό. Λιτόχωρο, 3.30 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Νάουσα, 4 μ.μ., από Εργατικό Κέντρο. Ξάνθη, 2 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας. Πτολεμαΐδα, 3 μ.μ., από τη Λαϊκή Αγορά. Σέρρες, στις 4 μ.μ., από τα δικαστήρια. Σκύδρα, 3.30 μ.μ., από πλατεία Μαυροβουνίου. Τρίκαλα, 2 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Φλώρινα, 2.30 μ.μ., από Νέο Πάρκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ