Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΕΔΕΠ
Κατέθεσε αίτηση ανακοπής του εργοδοτικού μορφώματος - «σωματείου»

Αίτηση ανακοπής κατέθεσε χτες η ΕΝΕΔΕΠ, απαιτώντας να ακυρωθεί η διαταγή του Ειρηνοδικείου που εγκρίνει την ίδρυση του εργοδοτικού μορφώματος - «σωματείου», καθώς η λειτουργία του προκαλεί σύγχυση στους εργαζόμενους, ακόμα και με την ονομασία του που είναι παρόμοια με της ΕΝΕΔΕΠ, με αποτέλεσμα να παρακωλύει τη δράση της.

Το εργοδοτικό μόρφωμα φτιάχτηκε στα τέλη Ιούλη, έχει έδρα την Αθήνα (!) και όχι τον Πειραιά, η ίδρυσή του εγκρίθηκε εντός τριών ημερών, όταν για άλλα σωματεία κάνει μήνες να εγκριθεί, και έκανε εκλογές παραμονές Δεκαπενταύγουστου, στις 11, 12 και 13 Αυγούστου!

Δημιουργήθηκε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της εργοδοσίας με την ΕΝΕΔΕΠ για τη ΣΣΕ, ενώ σε όλες τις ανακοινώσεις του το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην ΕΝΕΔΕΠ, να ζητά από την εργοδοσία να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΝΕΔΕΠ και να διαπραγματευτεί μόνο με αυτό, χωρίς όμως να διατυπώνει κανένα αίτημα! Επιπλέον, προχτές δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή απεργία, συγκροτώντας ανοιχτά απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οπως σημειώνεται στην αίτηση ακύρωσης, η χρονική στιγμή της ίδρυσής του «δεν προκαλεί μόνο κίνδυνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων στις προβλήτες, αλλά τα έχει ήδη βλάψει, καθώς προσπαθεί μεθοδευμένα να παρακωλύσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της».

Και πραγματικά, η εργοδοσία επικαλέστηκε την ύπαρξη... του δικού της «σωματείου» για να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΝΕΔΕΠ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ