Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η απληρωσιά στερεί το επίδομα τοκετού από συμβασιούχο του ΟΑΕΔ

Χωρίς το επίδομα κύησης - τοκετού - λοχείας έχει μείνει συμβασιούχος εργαζόμενη στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ, στο Ηράκλειο Κρήτης, που διανύει τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης της.

Η εργαζόμενη είναι μία από τους 478 ανέργους που προσλήφθηκαν τους προηγούμενους μήνες για τις ανάγκες καθαρισμού των κτιρίων του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, με οκτάμηνες συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης και μηνιαία αμοιβή 330 ευρώ. Σήμερα, βρίσκονται απλήρωτοι και στον «αέρα», ως αποτέλεσμα δικαστικής διένεξης ανάμεσα στον Οργανισμό και εργολαβική εταιρεία. Συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Μάη και χωρίς να έχουν καταβληθεί τα ένσημά τους.

Το γεγονός ότι η εργαζόμενη μένει χωρίς τα ψίχουλα του επιδόματος «για να μπορέσει να αντεπεξέλθει όχι μόνο στα έξοδα του τοκετού, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες που έχει μια εγκυμοσύνη», καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση σημειώνει: «Η ευθύνη τόσο της απλήρωτης δουλειάς των εργαζομένων μέσα στα κτίρια του ΟΑΕΔ που έχουν να δουν ευρώ από τον Μάη, δηλαδή από την αρχή της σύμβασής τους, όσο και των άθλιων παραπάνω πρακτικών, βαραίνει το υπουργείο Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και συνολικά την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι αυτήν τη στιγμή είναι όμηροι σε μία κατάσταση που δεν έχουν επιλέξει. Δεν φταίνε αυτοί για νομικά, διοικητικά κενά ή τις αθλιότητες των εργολάβων. Εργάζονται καθημερινά για τέσσερις ώρες, βρίσκονται ήδη στα μισά της σύμβασης που έχουν υπογράψει, δεν έχουν πληρωθεί, είναι ανασφάλιστοι, γεγονός που τους οδηγεί να έχουν πρόβλημα με τα ένσημα, έχουν χάσει ρυθμίσεις σε τράπεζες και οργανισμούς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ