Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πρωτοβουλίες για πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς

Τις πρωτοβουλίες με τις οποίες ανοίγει πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους της πόλης, παρουσίασε χτες με συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ).

«Συνεχίζουμε με δύναμη και τόλμη τον δίκαιο αγώνα μας. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!»: Με το σύνθημα αυτό το Εργατικό Κέντρο προχωρά καθημερινά σε περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Συγκεκριμένα, περιοδείες και εξορμήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί στους εξής χώρους: Σήμερα, Τρίτη, σε εργοστάσια και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή και σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Αύριο Τετάρτη στο εργοστάσιο της «ΛΟΥΞ», σε επιχειρήσεις στον κλάδο του Μετάλλου και στο εργοστάσιο της «ΕΛΠΑΚ». Την Πέμπτη, στα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ, σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, στους εργαζόμενους σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και τράπεζες. Την Παρασκευή σε ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα μας, δίπλα στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας, τις διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας. Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας. Μέσα από τα σωματεία, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους».

Σταθερά βήματα κόντρα στη στάση της προηγούμενης νόθας διοίκησης

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Κώστας Σπανός, συνόψισε τη δράση που έχει αναπτύξει η συνδικαλιστική οργάνωση τους τρεις μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την ανάδειξη της διοίκησης μέχρι σήμερα. Τα σοβαρά βήματα ώστε να ξαναγίνει το Εργατικό Κέντρο στήριγμα των εργαζομένων, τόνισε, έχουν συντελεστεί κόντρα στη στάση της προηγούμενης διοίκησης: «Η πρώην πρόεδρος είναι εξαφανισμένη, ο πρώην γενικός γραμματέας δεν παρέδωσε ποτέ, ο πρώην ταμίας δεν έχει δώσει λογαριασμό για διαχείριση που έκανε χωρίς να έχει δικαίωμα», ανέφερε. Ενημέρωσε επίσης πως το Εργατικό Κέντρο έχει καταγγείλει στον εισαγγελέα Πατρών το γεγονός ότι η πρώην πρόεδρος από το 2005 έως το 2018 «δεν φαίνεται να απασχολείται πουθενά» ενώ σε έγγραφα του ΕΚ «παρουσιάζεται ως ανεπάγγελτος» και με βάση άλλες πληροφορίες «είναι συνταξιούχος».

«Να πετάξουμε έξω από τις εργατικές οργανώσεις και τα σωματεία τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Αυτούς που χρόνια κρατούσαν το ΕΚΠ με νοθείες και παρατυπίες», κάλεσε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και σε ατασθαλίες της προηγούμενης διοίκησης που αφορούν στα οικονομικά, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου και θα ακολουθήσουν νέες συγκεκριμένες καταγγελίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας και δράσης έστειλε η ετήσια Γενική του Συνέλευση (2023-03-30 00:00:00.0)
Η απεργιακή κοσμοπλημμύρα δείχνει νέες δυνατότητες για την κλιμάκωση (2022-11-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο για την υπεράσπιση της εκλεγμένης διοίκησης (2021-08-31 00:00:00.0)
Μαχητική παρέμβαση ενάντια στην επίθεση των εργατοπατέρων στην εκλεγμένη διοίκηση (2020-02-07 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις δυνάμεις της νοθείας και της απάτης (2018-09-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την Υγεία και την Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς (2018-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ