Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αντιθέσεις τακτικής για το Βrexit

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις στους κόλπους της συντηρητικής κυβέρνησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, με αφορμή το σχέδιό της για μία σχετικά «ήπια» αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ ώστε να αποφευχθούν οι σκληροί τελωνειακοί έλεγχοι.

Μετά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που χαρακτήρισε τις προτάσεις της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit (που είναι γνωστό ως σχέδιο Τσέκερς) «γιλέκο αυτοκτονίας», χτες ο πρώην υφυπουργός Στιβ Μπέικερ υποστήριξε ότι το κόμμα θα διασπαστεί επειδή τουλάχιστον 80 Συντηρητικοί βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν τις κυβερνητικές προτάσεις. Ο Μπέικερ αντιπρότεινε η Μέι να επιδιώξει μία «Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου» με τους όρους που ήδη έχει προτείνει από τον περασμένο Μάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Χτες, ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ, επισκεπτόμενος το Μπλεντ της Σλοβενίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι «ρεαλιστική και πιθανή» μία συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και των άλλων χωρών της ΕΕ μέσα στο επόμενο δίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ