Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις της ΔΑΣ στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Στα αιτήματα που προβάλλει για τον κλάδο, στο ζήτημα των συμβασιούχων και στο τι προμηνύουν οι αντεργατικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και της ΝΔ στη ΔΕΘ, επικεντρώθηκε η τοποθέτηση της ΔΑΣ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Με αφορμή τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, η ΔΑΣ επισήμανε πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες για τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αλλά να δώσουν αγωνιστικό στίγμα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Σημείωσε ότι πρέπει να αναδειχθούν τα αιτήματα για επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού και των μισθολογικών απωλειών, εφαρμογή της ΣΣΕ που αφορά το ωράριο για τις καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, επέκταση της ειδικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το ανθυγιεινό επίδομα, να σταματήσει ο συμψηφισμός του ανθυγιεινού επιδόματος με την «προσωπική διαφορά».

Αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε πως αποτελεί επανάληψη της κοροϊδίας με ό,τι συνέβη στην καθαριότητα. Δηλαδή, απολύσεις «μέσω ΑΣΕΠ» και ενθάρρυνση της «ανθρωποφαγίας» ανάμεσα σε ανέργους και σημερινούς εργαζόμενους.

Καταρχάς, στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι 3.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η κυβέρνηση και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες «διαβεβαίωναν» εδώ και χρόνια ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία. Και βέβαια ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά αναφορά στους εργαζόμενους στα ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ- και ΚΔΑΠ μεΑ.

Τέλος, η ΔΑΣ ανέδειξε ότι υπάρχουν σωματεία που ακολουθούν την τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και δεν εγγράφουν τους συμβασιούχους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της ΣΣΕ. Γι' αυτό επανέλαβε το αίτημα να αλλάξει το καταστατικό σε σωματεία και ΠΟΕ - ΟΤΑ και να εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Επίσχεση εργασίας συμβασιούχων στο Βύρωνα

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες συμβασιούχοι που εργάζονται στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βύρωνα καθώς είναι απλήρωτοι για πάνω από δυο μήνες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο. Ο λόγος που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία είναι ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν ενημερώθηκε και προωθήθηκε έγκαιρα ο σχετικός φάκελος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ